وکیل داوری (انجام ۱۰۰% امور داور)

وکیل داوری در تهران ، حل و فصل اختلافات و مشکلات در کمترین زمان ممکن ، بدون نیاز به مراجعه به دادگاه و دادسرا و… : اختلاف و حل مسائل ناشی از آن جزء آن دست از مشکلاتی است که همواره بشر با آن دست به گریبان بوده. اختلاف نظر در تفسیر مواد مندرج در قرار داد و یا عدم ایفای تعهدات موجود در قرار داد از جمله این موارد است.

اگرچه قانون گذار چگونگی حل این اختلافات را در پیش بینی نموده اما مراجعه به محاکم به دلیل آن که نیازمند صرف زمان و حتی هزینه زیادی می شود. ممکن است برای همه افراد و یا در تمام امور بهترین راه حل نباشد به همین خاطر داوری در قانون کشور ما پیش بینی شده است تا اشخاص بتوانند با مراجعه به داور در هزینه و زمان خود صرفه جویی نمایند و هم زمان نیز اختلافات خود را حل و فصل کنند.

در ادامه وکیل حقوقی که قانون در خصوص داوری برای شهروندان در نظر گرفته است را بیان می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر با وکیل فرنیان فر همراه باشید.

وکیل داوری متخصص

کاربرد داوری بر اساس قانون

در قانون آمده است همه اشخاصی که شرایط طرح دعوا در مراجع قضایی را دارا هستند می توانند جهت حل اختلاف خود به یک یا چند نفر داور مراجعه کنند.

نکته : موارد فوق اعم از آن است که در دادگاه دعوایی مطرح شده باشد یا خیر

بنابراین افراد می توانند ضمن معامله و یا قرارداد های خود برای حل اختلافاتی که ممکن است در آینده ایجاد شود به داور یا داوران رجوع کنند همچنین می توانند داور و یا داوران خود را پیش از به وجود آمدن منازعه و در ضمن قرار داد انتخاب نمایند.

در صورت عدم انتخاب داور در قرار داد چه اقدامی می توان کرد ؟

پاسخ : چنانچه افراد در قرارداد و یا معامله صورت گرفته داوران خود را انتخاب نکرده باشند و یا در زمان اختلاف نخواهند داور خود را معرفی کنند و همچنین وقتی که طرفین نتوانند در خصوص داور ثالث به توافق برسند . هر یک از طرفین می توانند با ارسال اظهار نامه به طور قانونی داور خود را معرفی و از طرف مقابل در خواست تعیین و معرفی داور را ظرف ده روز بخواهد.

در حالتی که طرف معامله علی رغم ارسال اظهارنامه نسبت به معرفی داور اقدام نکند طرف دیگر می تواند تعیین وکیل داوری را از دادگاه بخواهد.

دادگاه صالح در تعیین داور کدام دادگاه می باشد ؟

دادگاه صلاحیت دار در تعیین داور دادگاهی است که بر اساس قانون نسبت به اصل دعوا صلاحیت رسیدگی دارد.

نکته : طرفین می توانند نسبت به انتخاب دادگاه معین با یکدیگر توافق نمایند.

تعداد وکیل داوری در قرارداد داوری

در صورتی که در قرارداد داوری تعداد وکیل داوری مشخص نشده باشد و امکان حصول توافق نیز وجود نداشته باشد. بنا بر قانون آیین دادرسی مدنی هر یک از طرفین باید یک داور از طرف خود معرفی و باهم بر سر داور سوم نیز تراضی نمایند.

نکته : لازم به ذکر است که طرفین معامله در زمان انتخاب داور بایستی به محدودیت های قانونی در خصوص انتخاب داور توجه کنند. از جمله این محدودیت ها می توان به عدم داشتن اهلیت بر اساس قانون و یا محرومیت افراد از داوری بنا بر رای قطعی دادگاه اشاره نمود.

نکته : قضات و کارمندان قوه قضاییه نمی توانند به عنوان داور تعیین شوند حتی در صورت وجود توافق بین طرفین قرار داد.

آیا در خصوص اموال عمومی و دولتی می توان به داور مراجعه کرد؟

بله – در مورد اموال عمومی و دولتی نیز می توان با رعایت شرایط قانونی اختلافات را از طریق نهاد داوری حل نمود. در قانون آمده است در دعاوی مربوط به اموال عمومی و دولتی مراجعه به داور تنها با تصویب هیات وزیران و اطلاع مجلس امکان دارد.

نکته : در دعاوی که یک طرف اختلاف خارجی باشد و یا بر اساس قانون مهم باشد بایستی به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

با توجه به توضیحات و نکات ذکر شده در خصوص وکیل داوری کاملاً مشخص است که این امر از امور تخصصی می باشد و ممکن است در اثر نا آگاهی مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند بنابراین مراجه به وکیل داوری و مشورت با ایشان قبل هر گونه اقدامی ضروری به نظر می رسد.

بدین داوری نزد داور شویم           بجایی که هردو برابر شویم

شکل گیری مناسبات و گستردگی روابط پیچیده ی انسانی باعث به وجود آمدن سطوح مختلفی از رابطه ی حقوقی میان افراد جامعه گردیده است. در این میان بروز اختلافات حقوقی چندان دور از ذهن نیست و در چنین شرایطی اولین گزینه ای که به ذهن اصحاب دعوی می رسد، مراجعه به محاکم قضایی است. اما نهادی وجود دارد که می توان در فضایی دوستانه تر و صلح آمیزتر به حل اختلافات حقوقی افراد پرداخت و به آن پایان داد. داوری، راه حل متفاوتی است که می تواند اختلافات حقوقی افراد را حل و فصل نماید. آیا با نهاد داوری آشنایی دارید؟ به نظر شما داوری مختص کدام دسته از دعاوی است؟

نگاهی به نهاد داوری از منظر قوانین ایران

قانون مرجع محکم و معتبری است که به مناسبات و روابط افراد در جامعه شکل می دهد و به آن جهت می بخشد. به عبارت دیگر بخش بزرگی از زندگی همه ی ما زیر سایه ی قانون است و همه ی ما به نوعی در تلاشیم تا فعالیت های روزمره ی خود را بر اساس قانون پیش ببریم.

این موضوع به ویژه در توافقات و قراردادهای حقوقی بیشتر حائز اهمیت است. اما علی رغم وجود چارچوب های قانونی گاه مناسبات و روابط افراد از مسیر قانونی خود خارج می شود و اختلافاتی به وجود می آید. در چنین شرایطی نهاد داوری می تواند برای حل اختلافات میان افراد گزینه ای مناسبی باشد.

وکیل داوری در لغت به معنای قضاوت کردن است. مفهوم حقوقی داوری به این معناست که حل اختلافات حقوقی افراد به شخصی که منتخب طرفین دعواست از طریق قرارداد داوری سپرده شود. مراجعه به محاکم دادگستری علاوه بر صرف هزینه ی بالا، بسیار زمان بر است و برای بسیاری از افراد خوشایند نیست.

شکایت در محاکم قضایی مستلزم آگاهی کامل از روند دادرسی ، مراحل و تشریفات رسمی و قانونی آن است و طبیعتا تمامی افراد بر این امر مسلط نیستند. علاوه بر این افراد ترجیح می دهند که به مشکلات و اختلافات حقوقی خود در محیطی دوستانه تر و به دور از تشنج و تنش های دادگاه پایان دهند. تجربه نشان داده که امکان صلح و سازش میان اصحاب دعوی به مراتب کمتر می شود.

نکات مهم داوری

در چنین شرایطی وکیل داوری می تواند از طریق حذف مراحل فوق شرایط مساعد تر و ایده آل تری برای حل اختلافات افراد ایجاد نماید و طبیعتا از مراجعه ی افراد به محاکم دادگستری نیز می کاهد.

وکیل داوری یا میانجیگری سابقه ای دیرینه در تمدن ایران دارد و در بسیاری از تمدن های تاریخی دنیا نیز به چشم می خورد.

شما می تواند داور را از میان افراد حقیقی و یا حقوقی انتخاب کنید و در قرارداد خود و یا در قرارداد داوری جداگانه ای که تنظیم می کنید به آن اشاره نمایید. همچنین می توانید به حدود وظایف داور اشاره کرده و دایره ی آن را مشخص کنید.

تنظیم قرارداد وکیل داوری در هر شرایطی امکانپذیر است و شما می توانید در هر مرحله از توافقات خود آن را منعقد نمایید

برای مطالعه ی بیشتر در این خصوص می توانید به باب هفتم از قانون آیین دادرسی مواد ۴۵۴ الی ۵۰۱ مراجعه نمایید که تفصیلا به شرح موضوع داوری پرداخته شده است.

بهتر است بدانید :

وکیل داوری فقط با توافق و رضایت طرفین دعوی قابل عزل است و حکم داوری در نهایت برای اصحاب دعوی لازم الاجرا خواهد بود.

افراد پس از بروز اختلافات حقوقی و پیش از مراجعه به دادگاه می توانند توافق نامه ی داوری را منعقد نمایند. البته پس از مراجعه به دادگاه نیز امکان تراضی برای مراجعه به نهاد داوری وجود دارد. در چنین شرایطی روند دادرسی پرونده متوقف می گردد و حل اختلاف از طریق داوری پیش می رود.

در صورت بطلان عقد یا قرارداد اصلی قرارداد داوری که به دنبال آن شکل گرفته نیز باطل می گردد. در واقع قرارداد داوری تابعی از قرارداد اصلی است.

داوری می تواند به شکل قرارداد مطلق و یا مقید تنظیم شود. قرارداد داوری مطلق به طور عام تمامی موضوعات حقوقی را در بر می گیرد ولی قرارداد وکیل داوری مقید پیرامون موضوع خاصی شکل می گیرد.

تعداد داوران با توافق اصحاب دعوی تعیین می شود. امکان انتخاب سرداور نیز وجود دارد.

افراد محجور، مجنون، قضات، کارمندان شاغل در مراجع قضایی و … نمی توانند به عنوان داور انتخاب شوند. همچنین افرادی که به دنبال مجازات های تبعی و به حکم دادگاه از انتخاب به عنوان داور محروم هستند، نمی توانند به عنوان داورهای طرفین انتخاب شوند.

امکان انتخاب و نصب داور از جانب دادگاه وجود دارد. در چنین شرایطی دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به پرونده را دارد نسبت به نصب داور اقدام نماید. همچنین امکان انتخاب و نصب داور از طریق شخص ثالث منتخب اصحاب دعوی نیز وجود دارد.

آیا انتخاب داور از میان افراد حقوقی امکانپذیر است؟

بله. شما می توانید داور یا داوران منتخب خود را از میان افراد حقیقی و یا حقوقی انتخاب کنید.

وکیل داوری در وهله ی اول وکیل پایه یک دادگستری است که اطلاعات جامعی از قوانین و مقررات حقوقی کشور دارد اما وجه تمایز او تخصص و تسلط بر مسائل حقوقی مرتبط با داوری است. داوری راهکاری متفاوت برای حل اختلافات حقوقی طرفین قراردادهاست که بر اساس آرای عادلانه و منصفانه می تواند به اختلافات موجود پایان دهد. از این رو قانون برای آن جزئیات و چارچوب های مشخصی را در نظر گرفته که می بایست منطبق با آن پیش رفت. حضور وکیل متخصص و باتجربه می تواند مسیر پیش روی شما را همواتر ساخته و پرونده ی شما را در مسیر درست قانونی قرار دهد.

وکیل داوری می تواند در مقام یک داور میانجیگری را آغاز نموده و قضاوت کند. همچنین ممکن است که وکیل داوری در جایگاه یک وکیل متخصص و باتجربه در جلسات داوری و در کنار موکل خود حضور داشته باشد و ضمن نظارت بر روند داوری پرونده، راهنمایی های حقوقی لازم را انجام دهد. در هر صورت تخصص و دانش وکیل داوری و تجربه ای که از رهگذر زمان حاصل شده است می تواند روند داوری شما را تسهیل بخشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی تخصصی در این زمینه می توانید با فرنیان فر وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *