مشاوره حقوقی را می توان به عنوان یکی از مهم ترین و پرکاربردترین خدمات حقوقی در سال های اخیر به حساب آورد. همانطور که می دانید متاسفانه آمار پرونده های دادگستری در سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته. به دنبال یک بررسی اجمالی مشخص می شود ریشه عمده پرونده های قضایی عدم آگاهی افراد از قوانین و مقررات مربوطه است و تجربه نشان می دهد که بیشتر این موارد از طریق ارائه ی مشاوره حقوقی قابل حل می باشد.

امروزه اهمیت این نکته بر کسی پوشیده نیست که قوانین و مقررات در گوشه گوشه ی زندگی ما نفوذ کرده اند و عدم آگاهی از آن می تواند تبعات حقوقی زیادی برای افراد داشته باشد. به همین دلیل حقوقدانان و کارشناسان حوزه ی حقوق معتقدند که قبل از هرگونه اقدام حقوقی از طریق انجام و دریافت مشاوره حقوقی با افراد متخصص و باتجربه می توان در مسیری درست تر پیش رفت و از بروز اختلافات پیش رو جلوگیری نمود.

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که با یک مسئله حقوقی مواجه شوید و راه چاره را ندانید. قطعاً در تمامی شرایط امکان مراجعه به وکیل وجود ندارد چرا که گرفتن وکیل مستلزم پرداخت هزینه است و ممکن است بعضی از افراد جامعه توانایی پرداخت حق الوکاله وکیل را نداشته باشند. گذشته از آن یک وکیل هرگز نمی تواند وعده موفقیت بی چون چرا در یک پرونده را به شما بدهد.

مشاوره حقوقی با وکیل فرنیان فر

در چنین مواردی بهترین کار ممکن مراجعه به دفاتر وکلا و اخذ مشاوره حقوقی و یا تماس با مشاوران حرفه ای به صورت تلفنی است.

  • به نظر شما مشاوره حقوقی چه جایگاه و تاثیری در زندگی ما دارد و مختص به چه مواردیست؟

در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر با وکیل فرنیان فر همراه باشید.

مشاوره حقوقی به چه معناست؟

مشاوره در لغت به معنای مشورت کردن است و مشاور سعی در ارائه راهکار به مراجعین می نماید. یک مشاور باید صلاحیت لازم برای ارائه مشاوره و راهکارهای مناسب در تمامی زمینه های مربوط به دعاوی، قراردادها و پروژه های مختلف را داشته باشد با این حال به علت تخصصی شدن بسیاری از امور، مشاوره حقوقی نیز در عصر حاضر به یک علم تخصصی تبدیل شده و مشاوران مورد نظر در برخی از رشته ها خود را به عنوان متخصص معرفی می کنند.

در واقع مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری در زمینه های مختلفی از علم حقوق ارائه می شود. زمانی که شما با یک مسئله حقوقی همچون مطالبه مهریه از جانب زوجه مواجه می شوید می توانید به یک مشاور حقوقی مراجعه کرده و از او درخواست کنید تا شما را در این زمینه راهنمایی کند. مشاور مورد نظر تمامی راهکارهای ممکن جهت کاهش اثرات نامطلوب این پرونده را به شما گوش زد کرده و شما را در راستای مواجهه با چنین دادخواستی یاری می کند. در ادامه با طرح یک مسئله حقوقی فعالیت های تخصصی یک مشاور حرفه ای مورد بررسی قرار می دهیم . تا پس از مطالعه این پرونده با تفاوت کار یک وکیل و یک مشاور حقوقی آشنا شوید.

بررسی یک مسئله حقوقی

تصور کنید همسر شما مهریه خود را به مطالبه نموده و از شما درخواست کرده که مهریه او را پرداخت کنید. مهریه دین لازم الاجراست و صرفاً در صورت بخشش از جانب زن، ساقط می شود بنابراین هیچ گاه از بین نرفته و حتی بعد از مرگ نیز به وراث زوجه انتقال می یابد. در صورتی که شما توان پرداخت مهریه را ندارید می توانید به مشاوره حقوقی اعسار از پرداخت مهریه مراجعه کرده و به دنبال راهکار باشید. در این خصوص می توانید سوالات ذیل را از مشاور مورد نظر بپرسید:

  • آیا می توان از پرداخت مهریه معاف گردید؟
  • آیا امکان قسط بندی مهریه وجود دارد؟
  • چگونه می توان از برخی مزایای قانونی همچون تقسیط مهریه بهره برد؟
  • چه میزان از مهریه به عنوان پیش قسط از مرد دریافت می شود؟
  • مبلغ اقساط مهریه به چه عواملی بستگی داشته و چگونه تعیین می شود؟
  • آیا اجراییات دادگاه برای پرداخت مهریه اقدام به مصادره اموال می کنند؟
  • چه اموالی در زمره اموال مصادره شده قرار نمی گیرند؟

انجام مشاوره حقوقی، یک ضرورت فراموش شده

در هنگام بروز اختلافات و مشکلات حقوقی، اولین گزینه ای که به ذهن افراد می رسد، در پیش گرفتن و ثبت شکایت در مراجع قضایی است. بیشتر افراد بدون آگاهی از تبعات و نتایج این امر و بدون در نظر گرفتن زمان، هزینه و نتیجه ی کار، شکایت خود را ثبت نموده و نتیجه ی این تفکر حجم انبوهی از پرونده های در دادگستریست و افرادی که زمان و هزینه ی خود را در این مسیر تلف کرده اند و غالباً به نتیجه ای نرسیده اند.

امروزه یکی از خدماتی که در کنار حرفه وکالت بسیار حائز اهمیت است، انجام مشاوره حقوقی با افراد متخصص و باتجربه و کسب اطلاعات حقوقی است. در واقع یکی از بهترین و کارآمدترین گزینه ها در چنین شرایطی است و در بیشتر موارد می تواند راهگشا و مفید باشد. ارائه ی مشاوره حقوقی از سوی افراد متخصص به شما افق دید وسیع تری می بخشد و شما می توانید گزینه های مختلف را با توجه به شرایط موجود بسنجید. از سوی دیگر شما از نتایج و تبعات حقوقی شکایت و دعوی پیش روی خود مطلع می شوید و در نتیجه آگاهانه تر و عاقلانه تر تصمیم می گیرید. همچنین در زمان و هزینه های شما به شکل موثری صرفه جویی می شود.

مشاور حقوقی پس از بررسی دقیق مشکل و یا سوال شما، تمامی راهکارها و گزینه های حقوقی را برای شما شرح می دهد و هر پیش فرض و احتمالی را مطرح می کند.

مورد دیگری که در رابطه با انجام مشاوره حقوقی دارای اهمیت فراوان است، ارائه ی خدمات مشاوره حقوقی به افراد و سازمان ها قبل از بروز اختلافات و مشکلات حقوقی می باشد. در واقع اشخاص می توانند در قالب مشورت و دریافت مشاوره قبل از بروز اختلافات و مشکلات به مشاوره حقوقی مراجعه کرده و با کسب اطلاعات جامع و دقیق، اقدامات حقوقی خود را آغاز نمایند.

برای مثال: شخصی قصد خرید یک ملک مشاع را دارد و اطلاعات حقوقی اندکی در رابطه با تبعات مالکیت مشاعی و خرید ملک مشاع دارد. در چنین شرایطی شخص می تواند از طریق دریافت خدمات مشاوره حقوقی، اطلاعات حقوقی جامعی در این زمینه کسب کرده و با ذهنی آگاه و باز برای خرید و معامله ی ملک تصمیم گیری نماید. حال تصور کنید که شخص بدون کسب آگاهی کافی از چنین موضوعی اقدام به انجام معامله کند. به نظر شما چه مشکلاتی پیش روی او قرار دارد؟

نکاتی در باب انجام مشاوره حقوقی

ارائه ی مشاوره حقوقی را به عنوان یک امر حساس و مهم تلقی کنید. احتمالا در پاره ای موارد شما صحبت هایی محرمانه با مشاور خود دارید و از این نظر بسیار مهم است که برای انجام مشاوره حقوقی چه شخص و یا مجموعه ای را انتخاب می کنید. سعی کنید به تبلیغات فضای مجازی اکتفا نکنید و در مورد مشاوری که مورد نظر شماست به خوبی تحقیق و پرس و جو کنید. بررسی سوابق و رزومه ی مشاور و درصد رضایت مراجعین می تواند شما را در انتخاب فرد مناسب راهنمایی کند.

نکته ی مهم بعدی سطح تخصص مشاور مورد نظر شماست. در حال حاضر رشته ی حقوق به تخصص های زیادی دسته بندی می شود. در واقع امروزه وکالت و خدماتی نظیر مشاوره حقوقی بیشتر به سمت تخصص گرایی حرکت کرده و ما شاهد فعالیت افراد در شاخه هایی تخصصی هستیم. بنابراین بسیار مهم است که تخصص و تجربه ی مشاور حقوقی مورد نظر شما متناسب با موضوع مشاوره و یا سوال باشد. چرا که در چنین شرایطی اطلاعات حقوقی کامل و تخصصی در اختیار شما قرار می گیرد.

این مساله را می توان همانند: تخصص پزشکان در نظر گرفت که برای هر بیماری و مساله ای یک پزشک متخصص وجود دارد. به همین دلیل اگر مشاوره حقوقی شما در حیطه ی مسائل مربوط به خانواده، ارث و یا معاملات و قراردادهاست بهتر است که به یک مشاوره حقوقی آگاه و باتجربه در این حیطه مراجعه کنید. اما در صورتی که موضوع مورد نظر شما از نوع کیفری است، مانند: سرقت، قتل، تجاوز و یا موارد مربوط به حدود بهترین انتخاب برای انجام مشاوره حقوقی ، انجام مشاوره کیفری با وکلای کیفری خواهد بود.

ارائه مشاوره حقوقی در تهران

شما می توانید برای مشاوره حقوقی از طریق حضوری و آنلاین اقدام نمایید. در حال حاضر بسیاری از وکلا و مشاورین حقوقی برای ارائه ی خدماتی بهتر و ارتباطی سریع تر و آسان تر با مراجعین و موکلین خود خدمات مشاوره حقوقی خود را به صورت آنلاین ارائه می دهند. همچنین مشاوره حقوقی تلفنی نیز گزینه ی دیگریست که می تواند در پاره ای موارد انتخاب خوبی باشد. توجه داشته باشید که از نظر کیفیت، هزینه و کارایی تفاوت های زیادی بین این موارد وجود دارد. طبیعتا در رابطه با موضوعات و سوالات مهم و پیچیده تر بایستی از طریق مشاوره حقوقی حضوری اقدام کنید. چرا که سطح مشاوره دقیق تر است و احتمالا شما نیاز به ارائه ی مدارک و مستنداتی دارید که بایستی در جلسه ی مشاوره حقوقی مورد بررسی واقع شود.

در رابطه با سوالات مختصر و ساده گزینه های مشاوره حقوقی آنلاین و تلفنی می تواند کارآمد باشد و شما در مدت زمانی کوتاه به نتیجه می رسید. البته مشاوره حقوقی آنلاین برای افرادی که امکان دسترسی حضوری به مشاوره حقوقی را ندارند نیز گزینه ی مناسبی به شمار می آید.

مشاوره حقوقی برای کدام موضوعات حقوقی مناسب است؟

در یک نگاه کلی شما در رابطه با تمامی موضوعات و سوالات حقوقی خود می توانید روی گزینه ی مشاوره حقوقی حساب کنید. موضوعات حقوقی طیف وسیعی از موارد مختلف را شامل می شود که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • خانواده
  • ارث و نسب
  • معاملات
  • قراردادها
  • انعقاد عقود
  • فسخ قرارداد
  • حضانت فرزندان
  • طلاق
  • فسخ نکاح
  • مالیات
  • امور مرتبط با شهرداری
  • بیمه
  • موارد مربوط به شورای حل اختلاف
  • چک
  • اختلافات مربوط به ثبت اسناد و املاک
  • موارد مربوط به ثبت شرکت و ثبت برند
  • ابطال رای داور
  • ابطال اجراییات ثبت
  • و … .

در نظر داشته باشید که انجام مشاوره حقوقی لزوما به منزله ی قبول وکالت پرونده ی شما نیست و در بسیاری موارد با یک پرسش و پاسخ ساده ولی کامل و تاثیرگذار مسائله حل می شود. البته در پاره ای موارد نیز ممکن است انجام مشاوره حقوقی به قبول وکالت پرونده ی شما منجر شود. از این رو فراموش نکنید که صداقت، امانت داری، رازداری، مسئولیت پذیری، صلاحیت، دانش و تخصص، تجربه و اخلاق کاری مشاوری که انتخاب می کنید بسیار حائز اهمیت است. به نظر شما برای انتخاب یک مشاور حقوقی متخصص و باتجربه کدام ویژگی مهم تر است؟