مشاوره حقوقی خانواده 100% تخصصی

مشاوره حقوقی خانواده با بهترین وکیل پایه یک دادگستری : یکی دیگر از خدماتی است که از سوی وکلای پایه یک دادگستری ارائه میگردد. مشاوره ی حقوقی خانواده، دارای ابعاد بسیار گسترده ای است که در ادامه به مهمترین عناوین آن به اختصار می پردازیم .

حضانت فرزند به چه معناست ؟

در قانون، حق نگهداری و حضانت فرزند مشترک در خانواده به فردی داده میشود که دارای شرایط قانونی لازم باشد.
کلمه ی نگهداری از فرزند دارای ابعاد متعددی است.

برای مثال:

بر آورده کردن خواسته های مادی کودک مانند:

  • خوراک.
  • پوشاک.
  • مسکن.

بر طرف کردن نیازهای روحی و معنوی کودک مثل:

  • توجه به کودک.
  • تربیت کودک.
  • تعلیم کودک.

حضانت ممکن است با توجه به موقعیت های ایجاد شده، دارای حالات گوناگونی باشد.

مشاوره حقوقی خانواده

به موارد زیر توجه کنید

  • زمانی که زوج و زوجه با یک دیگر زندگی می کنند، وظیفه حضانت و نگهداری از طفل بر عهده ی هر دوی آنها می باشد.
  • وقتی که پدر و مادر طفل از یک دیگر جدا شده اند، حق حضانت و نگهداری از فرزند تا 7 سالگی (پسر و دختر تفاوتی ندارد) بر عهده ی مادر است و پس از آن،حضانت و نگهداری از طفل بر عهده ی پدر می باشد. البته باید اضافه کنیم ، هنگامی که پدر یا مادر طفل دارای صلاحیت های لازم در راستای نگهداری و تربیت طفل نباشند، این حق از آنها سلب خواهد شد.
  • هنگامی که پدر طفل فوت کند، حضانت طفل برعهده مادر او خواهد بود، حتی اگر جد پدری زنده باشد.
  • در شرایطی که پدر و مادر طفل هر دو به صورت همزمان یا یکی پس از دیگری فوت کنند، حق حضانت و نگهداری از طفل بر عهده جد پدری خواهد بود. زمانی که جد پدری نیز فوت نموده باشد، جد مادری موظف خواهد بود، حضانت از طفل را بر عهده بگیرد.

سلب حضانت از والدین

خوب است بدانیم که حق نگهداری و حضانت از فرزند یا فرزندان مشترک ، هیچ گاه صورت دائمی و همیشگی نیست. در صورت وقوع شرایطی دادگاه میتواند با استناد بدان حضانت را از والد فاقد صلاحیت لازم سلب و به دیگری واگذار کند، که از جمله می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • اعتیاد هر یک از والدین به مواد اعتیاد آور.
  • نداشتن اخلاق مناسب و فساد اخلاقی.
  • ابتلا به جنون.
  • ازدواج مجدد از سوی مادر.

در صورتی که مادر در زمان برخورداری از حق حضانت فرزند بار دیگر ازدواج کند،موظف است در دادگاه ثابت نماید که ازدواج مجدد او هیچ گونه خللی به ,وظایف نگهداری و حضانت از فرزند وارد نخواهد کرد.

موارد قید شده در قسمت فوق از جمله موارد رایج سلب حق حضانت از والدین و واگذاری آن به طرف مقابل است. در صورت نیاز به کسب آگاهی از موارد دیگر،سلب حضانت فرزند می توانید به مشاوره حقوقی خانواده مراجعه نموده و اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

قوانین و مقررات طلاق از سوی زوجه

درست است که بر اساس قانون، طلاق امری است که از سوی زوج واقع می شود. ولیکن قانون گذار در صورت وقوع شرایطی امکان طلاق را برای زوجه نیز فراهم نموده است. این موارد عبارت است از:

  • پرداخت نکردن نفقه از سوی زوج به زوجه.
  • وجود شرایط سخت برای زوجه(عسر و حرج) که ادامه ی زندگی مشترک را در کنار زوج غیر ممکن میسازد.

البته باید توجه داشت با عنایت بر 12 شرط قید شده در عقد نامه، زوج به زوجه این اختیار را میدهد که در صورت تحقق هر یک از موارد میتواند از زوج جدا شود.

شرایط و مراحل طلاق توافقی

در طلاق توافقی زوج و زوجه در اموری هم مانند:

  • حضانت و حق نگهداری از فرزند.
  • مَهریه.
  • جهیزیه.
  • نفقه.
  • و … .

به توافق دست می یابند.

طرفین بعداز مراجعه به مشاوره حقوقی خانواده یا وکیل خانواده نسبت به تنظیم دادخواست و توافقنامه اقدام می نماید. پس از ثبت آن در دفتر خدمات قضایی،دفتر مذکور زوجین را به مراکز مشاوره(زوج درمانی)که توسط قوه قضاییه تعیین شده معرفی می کند. با سپری شدن حداقل پنج جلسه مشاوره در صورت عدم امکان سازش بین زوجین جهت طرح موضوع در دادگاه خانواده گواهی در این خصوص توسط درمانگر صادر می شود. و در انتها زوجین با حضور در جلسه رسیدگی و طرح توافقات دادنامه صادره را به دفاتر رسمی طلاق جهت جاری نمودن صیغه ارائه می نمایند.

مَهریه و تفاوت آن در ازدواج دائم و موقت:

تعیین و مشخص نمودن مَهریه در عقد موقت امری ضروری و الزامی است، به گونه ای که در صورت عدم تعیین آن از سوی زوج و زوجه عقد موقت باطل خواهد بود.
در عقد دائم چنین نیست، زوجین میتوانند میزان مَهریه را پس از عقد دائم تعیین نمایند و در صورت عدم تعیین مَهریه هم نیز عقد دائم میان زوج و زوجه صحیح میباشد.

نفقه ی فرزندان:

یکی دیگر از موارد بسیار مهم در امور خانواده عبارت است از نفقه ی فرزندان.
در قانون، به تعریف خاصی از نفقه فرزند اشاره نشده است. ولیکن در یک تعریف کلّی از نفقه ی فرزند میتوان چنین گفت:
نفقه ی فرزند عبارت است از تأمین مخارج مورد نیاز فرزند در راستای ادامه ی زندگی. البته میزان نفقه ی فرزند میتواند با توجه به شرایط خانوادگی با یک دیگر متفاوت باشد. بنابراین میزان نفقه ی فرزند بنا بر توانایی مالی فرد نفقه دهنده تعیین خواهد شد.

مشاوره حقوقی خانواده با وکیل فرنیان فر

ما در راستای این مقاله به بیان برخی از مهم ترین مسائل مربوط به امور خانواده به صورت کلّی پرداختیم. البته باید توجه داشت که امور مربوط به مسائل خانوادگی بسیار بیشتر از موارد قید شده در این مقاله می باشد. شما می توانید در صورت نیاز و دریافت پاسخ سؤالات خود به یک مشاوره حقوقی خانواده مراجعه نمایید .

چطوری مشاوره حقوقی در خصوص مسائل خانواده بگیرم ؟

شما می توانید از طریق راه های ارتباطی که در سایت با ما در ارتباط باشید و سوالات خودتون رو مطرح نمایید تا در کوتاه ترین زمان پاسخ آنها را دریافت کنید . شماره تماس 09128467446

فرق مطالبه نفقه با ترک انفاق چیست ؟

مطالبه نفقه از طریق محاکم حقوقی و عمدتاً شوراهای حل اختلاف صورت می گیرد اما ترک انفاق از طریق دادسرا ، برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقالات سایت مزاجعه نموده یا با ما در تماس باشید .

وکیل متخصص خانواده چه کمکی به ما میکنه ؟

وکیل متخصص در دعاوی خانواده باعث میشه تا حقی از شما پایمال نشه و همچنین می توانید با حق و حقوق قانونی خودتون به طور کامل آشنا بشید .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *