وکیل ورشکستگی + پیگیری ۱۰۰% پرونده

وکیل ورشکستگی متخصص دعاوی – لیلا فرنیان فر : ورشکستگی یکی از معضلات بسیار جدی در روند کاری یک تاجر یا شرکت تجاری است که تمام فعالیت های فرد و یا شخص حقوقی را تحت تاثیر قرار می دهد. وکیل ورشکستگی به کسی گفته می شود که توانایی و تبحر لازم برای دفاع از شخصی که با این رویداد تلخ مواجه شده است را دارد. فرد ورشکسته نمی تواند به تنهایی در مقابل تمامی پرونده هایی که علیه او مطرح می شوند قد علم کرده و به دفاع از خود بپردازد. اینجاست که اهمیت و ضرورتِ گرفتن وکیل پایه یک دادگستری را نشان می دهد. در ادامه به بررسی این مبحث به صورت تفصیلی و کاربردی می پردازیم.

وکیل متخصص دعاوی ورشکستگی

ورشکستگی به چه معناست؟

ورشکستگی نوعی توقف در امور تجاری است که در نتیجه آن فرد یا شرکت مورد نظر توانایی پرداخت دیون خود را ندارد. در واقع میزان مخارج نسبت به میزان درآمد و کسب سود افزایش یافته و از جوانب مختلف برای پرداخت هزینه ها تحت فشار واقع می شود. در این شرایط فرد یا شرکت تجاری با دعاوی بسیار زیادی مواجه می گردد و اموری همانند انواع ورشکستگی، اعلام ورشکستگی، تصفیه امور ورشکستگی، مهر و موم اموال ورشکسته، قرارداد ارفاقی و مواردی از این قبیل مطرح می گردند.

وکیل ورشکستگی در تهران

ورشکستگی به دلایل مختلفی رخ می دهد. این دلایل منجر به تقسیم بندی انواع ورشکستگی به صورت ذیل شده اند:

ورشکستگی عادی

زمانیکه فرد بدون تقصیر و تقلب و در پی مشکلات اقتصادی ورشکسته می شود. در این شرایط مسئولیت کیفری برای ورشکسته متصور نیست.

ورشکستگی به تقصیر

زمانیکه فرد با هدف کسب سود بیشتر دست به انجام معاملات نامتعارف می زند یا مخارخ شخصی خود را به قدری افزایش می دهد که توانایی پرداخت دیون را نداشته باشد یا اینکه پرداخت بدهی برخی از طلبکاران را به برخی دیگر ترجیح می دهد.

ورشکستگی به تقلب

وانمود به بدهکاری، مفقود کردن دفاتر و اسناد تجاری به همراه پنهان کردن بخشی یا تمام اموال خود برای اعلام ورشکستگی را ورشکستگی به تقلب می نامند.

اعلام ورشکستگی

تا زمانی که حکم ورشکستگی توسط دادگاه صالح صادر نگردد نمی توان فرد یا شرکتی را به عنوان ورشکسته شناخت. درخواست اعلام ورشکستگی ممکن است توسط خود فرد یا مدیر شرکت صورت گیرد. طلبکاران نیز می توانند این درخواست را از دادگاه صالح نمایند. همچنین دادستان نیز می تواند از دادگاه مورد نظر درخواست نماید تا حکم ورشکستگی فرد یا شرکتی را صادر کند و قوانین مربوط به مهر و موم اموال یا قرارداد ارفاقی جاری گردد. دادگاه صالح در این زمینه محل اقامت خوانده یا همان ورشکسته است. اگر پای شرکت تجاری در این میان باشد دادگاه محل قرار گرفتن شرکت تجاری صالح به رسیدگی خواهد بود.

تصفیه امور ورشکسته

وکیل متخصص دعاوی ورشکستگی : زمانیکه حکم ورشکستگی صادر می شود دادگاه دستور تصفیه امور را می دهد. در این خصوص تمامی اموال فرد اعم از اموال منقول و غیر منقول در یک لیست قانونی و به صورت کاملاً رسمی درج می شوند تا دیون فرد از محل اموال وی تامین گردد. اگر اموال فرد زیاد باشند و امکان تصفیه آن ها در یک روز وجود نداشته باشد دستور مهر و موم اموال صادر می گردد.

اموال فرد ورشکسته به ترتیب انبارها، حجره ها، صندوق ها، اسناد و دفاتر مهر و موم می شوند. همچنین اموالی که قرار است در آینده به دست ورشکسته برسند در اختیار اداره امور تصفیه قرار می گیرند. در این زمان اداره تصفیه تمامی طلبکاران را جمع می کند تا نظرات خود را راجع به امور پیش آمده ارائه دهند. قرارداد ارفاقی یکی از مهمترین نتایج به دست آمده در جلسات مذکور است.

قرارداد ارفاقی

پیش از آنکه فرد ورشکسته راهی زندان شود در یک جلسه ویژه با طلبکاران و با مدیریت اداره تصفیه شرکت می کند. این جلسه با هدف رفع مسائل موجود و ایجاد شرایط بُرد-بُرد میان طرفین است. در این جلسه نظریات ذیل مورد رای گیری قرار می گیرند:

  • کسانی که طلب آن ها حال است طلب خود را از محل اموال دریافت می کنند اما کسانی که طلب وعده دار دارند بهتر است تا زمان مورد نظر صبر کنند.
  • طلبکاران می توانند از زندانی کردن فرد پرهیز کرده و شرایط فعالیت مجدد با هدف کسب درآمد و پرداخت بدهی ها را برای ورشکسته فراهم کنند.
  • اگر افرادی در جلسه با گزینه اخیر موافقت نمایند از دریافت طلب خود در زمان حال خودداری می کنند اما پس از شروع مجدد فعالیت اقتصادی برای دریافت طلب در اولویت قرار می گیرند.
  • افرادی که با گزینه دوم مخالفت کنند از محل اموال فرد بخشی از طلب خود را دریافت خواهند کرد اما پس از آغاز فعالیت مجدد و دریافت سود، بخش دیگر طلب را بعد از افرادی که با قرارداد ارفاقی موافقت کرده اند دریافت می کنند.
  • برای پذیرش قرار داد ارفاقی باید حداقل نصف به علاوه یک نفر از طلبکاران که بیش از سه چهارم طلب را در اختیار دارند با آن موافقت نمایند.

لیلا فرنیان فر – وکیل پایه یک دادگستری

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *