وکیل اختلاس در تهران + مجازات ها و ۳ نکته مهم

وکیل اختلاس ، متخصص متبحر و حرفه ای : اختلاس یکی از جرائمی است که شباهت بسیار زیادی به جرم سرقت دارد اما علت این جرم انگاری به این خاطر است که در زیر مجموعه جرائم مربوط به اموال دولتی یا اموال خصوصی که نزد دولت به امانت سپرده شده‌اند قرار می گیرد و همچنین توسط کارمندان دولت یا نهادهای انقلابی به وقوع می پیوندد. بنابراین جرم اختلاس هرگز نمی تواند توسط افراد عادی جامعه و یا در زمینه اموال خصوصی رخ دهد با این حال افراد عادی جامعه ممکن است در وقوع جرم اختلاس دخیل بوده و به عنوان معاون جرم تحت پیگرد قانونی قرار گیرند.

وکیل اختلاس متخصص و با تجربه

اگر شما نیز به هر نحوی درگیر پرونده اختلاس شده‌اید برای آشنایی با حقوق خود اولین و بهترین اقدام مراجعه به وکیل اختلاس است. مهمترین علت مراجعه افراد به وکیل اختلاس پیچیدگی این جرم و توسل به تزویر و تقلب توسط مجرمین اصلی می باشد که باعث می شود فرد دیگری به عنوان گناهکار معرفی شده و محکوم به مجازات اختلاس گردد. در ادامه وکیل فرنیان فر ، وکیل پایه یک دادگستری ، مطالب ذیل را در خصوص مسائل و مبانی این جرم به شما ارائه می نماید.

وکیل اختلاس در تهران

اختلاس در قوانین ایران

حقوق کیفری ایران علاوه بر اینکه جرم اختلاس را به صورت ویژه و مستقل در قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری جرم انگاری نموده است برخی دیگر از جرائم که در حوزه خیانت در امانت قرار می‌گیرند را نیز نوعی اختلاس دانسته و آن ها را تحت پیگرد قضایی و قانونی قرار می دهد. بنابراین با توجه به قوانین داخلی ایران می توان موارد زیر را مشمول حکم اختلاس دانست:

  • سوءاستفاده از سفید مهر و سفید امضا
  • تصرف غیرقانونی اموال و وجوه دولتی
  • سوءاستفاده از ضعف نفس اشخاص مرتبط با اموال دولت یا اموال خصوصی که نزد دولت به امانت سپرده شده‌اند
  • خیانت مستخدمین دولتی در اسناد دولت یا نهادهای انقلابی

مجازات جرم اختلاس

میزان مجازاتی که در قوانین مختلف برای جرم اختلاس و جرایمی که در حکم خیانت در امانت هستند مقرر شده است با توجه به مبلغ اختلاس شده و همچنین مقام و منسب فردی که مبادرت به اختلاس نموده است متفاوت می باشند. در این خصوص حتی باید به مواردی همچون تعدد جرائم نیز اشاره کرد چرا که اغلب اختلاس ها با جرایمی همانند: کلاهبرداری و جعل اسناد و استفاده از سند مجعول همراه هستند؛ با این حال قانون مجازات اسلامی و قانون مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری مجازات های ذیل را در صور مختلف برای جرم اختلاس تعیین نموده اند:

  • اگر میزان اختلاس کمتر از پنجاه هزار ریال باشد مجازات آن شش ماه تا سه سال حبس و انفصال موقت به همین میزان است.

  • اگر میزان اختلاس بیش از ۵۰۰۰۰ ریال باشد مجازات کارمند مربوطه ۲ الی ۱۰ سال حبس و همچنین انفصال دائم از خدمات دولتی خواهد بود.

  • اگر جرم اختلاس توسط مدیر کل یا افرادی بالاتر از وی رخ دهد انفصال دائم را به دنبال دارند اما ارتکاب این جرم توسط کارکنان درجه پایین تر از مدیرکل منجر به انفصال موقت از خدمات دولتی به مدت شش ماه تا سه سال می گردد.

  • به این میزان از مجازات ها باید رد مال و همچنین پرداخت جزای نقدی معادل دو برابر مبلغ اختلاس شده را نیز اضافه کرد.

  • جرم اختلاس توسط کارمند دولت در صورتی که مشمول جعل و تزویر باشد و میزان اختلاس به بیش از ۵۰ هزار ریال نرسد فرد را به تحمل ۲ تا ۵ سال حبس و یک تا ۵ سال انفصال موقت از خدمات دولتی به همراه رد مال و پرداخت دو برابر مبلغ اختلاس به عنوان جریمه نقدی محکوم کند.

  • اگر میزان اختلاس ۵۰۰۰۰ ریال و بیشتر از آن باشد و مشمول تعدد جرائم جعل و تزویر گردد مجازات مختلس به میزان ۷ تا ۱۰ سال افزایش یافته و انفصال دائم از خدمات دولتی به همراه رد مال و پرداخت جزای نقدی معادل دو برابر همان مال را به دنبال خواهد داشت.

نکاتی که باید در خصوص جرم اختلاس بدانید

  1. مختلس از حیث مالی ضامن جبران خسارت اموالی است که نزد او تلف شده اند یا از بین رفته اند و یا به گونه ای در کیفیت آن ها نقص خاصی بروز کرده است.
  2. جرم اختلاس دارای حیثیت عمومی بوده و غیر قابل گذشت است.
  3. قرار بازداشت مختلس در هیچ کدام از مراحل رسیدگی قابل تبدیل نمی باشد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *