وکیل توهین و افترا + شرایط و نحوه اثبات و شکایت
وکیل توهین و افترا برای پیگیری پرونده : توهین و افترا جزء جرایمی به شمار می رود که در معاشرت های روزمره ی افراد بارها به چشم می خورد، اما کمتر کسی از تبعات حقوقی آن آگاه است. از آنجایی که چنین مواردی مستقیما آبرو و حیثیت افراد را نشانه می گیرد، حمایت های قانونی بسیار حائز اهمیت است.
به نظر شما مجازات توهین و افترا در قوانین ایران چیست؟
نقش وکیل توهین و افترا در چنین پرونده هایی چگونه است؟
در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر با وکیل فرنیان فر همراه باشید.
توهین و افترا از منظر قوانین ایران
با توجه به متون قانونی ایران توهین و افترا دو جرم مجزاست. توهین به معنای استعمال الفاظ رکیک، فحاشی، ناسزا، دشنام و بی احترامی است و حسب مخاطب به دو نوع توهین ساده و توهین مشدد تقسیم می شود. به طور کلی هرگونه فعل و ترک فعلی که بی احترامی به افراد را در بر داشته باشد، می تواند نوعی توهین تلقی گردد. توهین کتبی و نوشته نیز جرم است.
توهین ساده به این معناست که فرد از طریق کلام، رفتار و یا نوشته افراد را تحقیر می کند و به آنها بی احترامی می نماید. در نظر داشته باشید که دایره ی مصادیق توهین بسیار وسیع و گسترده است و مجموعه از افعال و ترک افعال را در بر می گیرد.
در رابطه با توهین ساده می توان به ماده ی 608 قانون مجازات اسلامی رجوع نمود که در آن عنوان گردیده:
توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد [مستوجب] جزای نقدی درجه شش خواهد بود.
توهین مشدد زمانی تحقق می یابد که فرد مخاطب مقام اجتماعی بالایی دارد و یا موضوع مهمی مانند: مقدسات مذهبی مورد توهین و تمسخر قرار گرفته است. توهین به مقدسات اسلامی، توهین به مقام معظم رهبری، توهین به مقامات لشگری و کشوری و کارمندان دولتی و همچنین توهین به وزرا و مقامات سیاسی خارجی می تواند به عنوان مصادیق توهین مشدد شناخته شود.
توهین به مقدسات و اماکن مذهبی و همچنین افراد مذهبی می تواند بین یک الی پنج سال حبس به دنبال داشته باشد. البته در شرایطی که جرم سب النبی محقق گردد و به اثبات برسد با مجازات اعدام همراه خواهد بود.
توهین به مقام رهبری شش ماه الی دو سال حبس به همراه دارد. در رابطه با توهین به مقامات و کارمندان دولتی با توجه به ماده ی 609 قانون تعزیرات حکومتی 3 الی 6 ماه حبس، 74 ضربه شلاق و یا پرداخت جریمه در نظر گرفته شده است.
توهین به مقامات سیاسی خارجی نیز بین یک الی سه ماه حبس به دنبال دارد.
نکته ی مهم : در نظر داشته باشید که هرگاه توهین به شکل قذف باشد و به اثبات برسد، حد قذف جاری می گردد.
افترا به این معناست که فردی به دیگری عمل مجرمانه ای را نسبت دهد و نتواند آن را به اثبات برساند. افترا ممکن است از طریق نوشته ، کلام و یا رفتار تحقق پذیرد و مجازات آن حسب مورد متفاوت است. در قانون مجازات افترا حبس و یا 74 ضربه شلاق است که با نظر قاضی اعمال خواهد شد. لکن با توجه به قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب سال 1399 متهم به پرداخت جریمه ی نقدی حکوم می شود.
وکیل توهین و افترا در تهران
توهین و افترا آثار و تبعات کیفری زیادی به همراه دارند و به دنبال آن ممکن است پرونده ی کیفری در دادسرا مطرح شود. این وضعیت می تواند طرفین را با موقعیت های مختلفی مواجه نماید و اینجاست که نقش وکیل پررنگ و ملموس است. از نظر حقوقی تمامی وکلای پایه یک دادگستری می توانند به عنوان وکیل چنین پرونده هایی انتخاب شوند و دفاعیات خود را آغاز نمایند. اما از باب تجربه و تخصص قطعا تفاوت های زیادی وجود دارد که نباید از نظر دور داشت.
وکیل توهین و افترا در حقیقت وکیل پایه یک دادگستری است با این تفاوت که تخصص وتبحر این وکیل کیفری در حیطه ی پرونده های مرتبط با توهین و افترا بالاست و بر قوانین و مقررات این حوزه کاملا مسلط است. این سطح از تخصص و تجربه می تواند فرایند دادرسی چنین پرونده هایی را تسهیل کند
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.