وکیل تحریر ترکه + نحوه اقدام

وکیل تحریر ترکه در غرب تهران مبحث ارث و تحریر ترکه یکی از مهم ترین موضوعات حقوقی است که قوانین و مقررات آن بازتابی از فقه اسلامی است. روابط حقوقی افراد با اطرافیان خود مختص به دوران حیات نیست و حتی پس از مرگ نیز ادامه می یابد. تحریر ترکه و ارث جزء مواردی محسوب می شود که روند قانونی آن پس از فوت فرد آغاز می گردد.

  • به نظر شما تحریر ترکه چه مواردی را در بر می گیرد؟
  • نقش وکیل تحریر ترکه در این میان چیست؟

در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر با وکیل فرنیان فر همراه باشید.

تحریر ترکه به چه معناست؟

تحریر در لغت به معنای نوشتن است و ترکه به اموال و دارایی های فردی که فوت شده اشاره می کند. این اموال و دارایی ها متعلق به بازماندگان و خانواده ی متوفی می باشد. که بر اساس اصول و موازین خاصی بین آنها تقسیم می شود. ترکه می تواند شامل اموال منقول و غیرمنقول باشد و حتی دیون و مطالبات فرد متوفی را نیز در بر می گیرد. این اموال و دارایی ها در نهایت به وراث فرد متوفی می رسد. در واقع انتقال ترکه به وراث قهری است. اما قبل از آن بایستی پروسه ی قانونی تحریر ترکه به پایان برسد.

افراد در طول زندگی خود صاحب اموال و دارایی های متفاوتی می شوند. در مقابل ممکن است تعهدات مالی، دیون و بدهی هایی نیز به دیگران داشته باشند. خوب است بدانید با مرگ افراد دیون و بدهی ها از بین نمی رود و وظیفه ی قانونی و شرعی بازماندگان و وراث فرد متوفی است که نسبت به پرداخت دیون و بدهی ها اقدام نمایند. همچنین ممکن است که فرد متوفی مطالباتی نیز داشته باشد که در نهایت متعلق به وراث اوست. در صورتی که وراث فرد متوفی بدون قید و شرط تمامی ترکه را اعم از اموال و دارایی های منقول و غیرمنقول که بخش مثبت ترکه است و دیون و بدهی ها که بخش منفی ترکه نامیده می شود، بپذیرند، قبول مطلق ترکه محسوب می شود و نیازی به تشریفات رسمی و قانونی نیست.

وکیل تحریر ترکه

تحریر ترکه از جایی آغاز می شود که وراث فرد متوفی ترکه را به صورت مشروط قبول می کنند و خواهان مشخص نمودن جزئیات مثبت و منفی ترکه هستند. در حقیقت تحریر ترکه از منظر قانون امور حسبی به این معناست که میزان دقیق اموال و دارایی های فرد اعم از اموال و دارایی های منقول، غیرمنقول، دیون و مطالبات فرد متوفی از طریق مجاری قانونی مشخص گردد. همچنین هرگاه بخشی از وراث ترکه را قبول کنند و بخش دیگری از قبول آن امتناع نمایند، تحریر ترکه ضروریست. مرجع قضایی صالح برای رسیدگی به دادخواست تحریر ترکه دادگاه محل آخرین اقامتگاه متوفی است.

هرگاه متوفی از اتباع خارجی باشد، تحریر ترکه از نظر قانونی الزامی به شمار می رود.

هر یک از بازمانداگان متوفی که به عنوان وارث شناخته می شود می تواند دادخواست تحریر ترکه را مطرح نماید. این بدین معناست که برای ثبت دادخواست تحریر ترکه نیازی به حضور و اقدام تمامی وراث نیست. شخص وصی که بر اموال فرد متوفی نظارت دارد نیز می تواند برای ثبت دادخواست تحریر ترکه اقدام نماید.

در صورتی که در میان وراث فرد متوفی شخصی غایب و یا محجور است تحریر ترکه ضرورت دارد. در چنین شرایطی امین فرد غایب و قیم فرد محجور می تواند دادخواست تحریر ترکه را تنظیم نماید.

ثبت دادخواست تحریر ترکه از طریق دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی امکانپذیر است و هر یک از وراثی که صلاحیت قانونی دارند می توانند نسبت به ثبت دادخواست خود اقدام نمایند. در ادامه با نشر آگهی در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار موضوع درخواست تحریر ترکه مطرح می شود و چنانچه بستانکار و یا بدهکارانی وجود دارند می توانند در جلسه رسیدگی حضور یابند. سپس صورت مجلس اموال و دارایی های فرد زیر نظر دادگاه تنظیم می گردد و در پایان حکم نهایی تحریر ترکه صادر خواهد شد. همانطور که متوجه شدید تشریفات قانونی زیادی در این مسیر وجود دارد که مستلزم حضور وکیل حرفه ای و باتجربه است و اینجاست که اهمیت و جایگاه وکیل تحریر ترکه بیشتر و بهتر نمایان می گردد.

بهترین وکیل تحریر ترکه

وکیل تحریر ترکه در کنار اینکه وکیل پایه یک دادگستری است، تخصص و تجربه ی ویژه ای در زمینه ی امور حقوقی مربوط به ارث و تحریر ترکه دارد. این بدین معناست که چنین شخصی در کنار کسب دانش و اطلاعات کافی در زمینه ی مسائل حقوقی مرتبط با ارث و تحریر ترکه و تجربه ای که از رهگذر زمان حاصل گردیده است، می تواند به شکل موثر پرونده ی شما را پیش ببرد. همچنین عبور از این مسیر مستلزم رعایت تشریفات دادرسی و قانونی است.

علاوه بر تحریر ترکه می توانید کلیه ی مسائل و دعاوی حقوقی مرتبط با تقسیم ترکه، مسائل حقوقی مرتبط با ارث، اختلافات میان وراث، مسائل حقوقی مرتبط با دیون و مطالبات، درخواست گواهی انحصار وراثت و همچنین مهر و موم ترکه را از طریق وکیل تحریر ترکه پیگیری کنید.

قبل از انتخاب بهترین وکیل تحریر ترکه نکات زیر را به خطار بسپارید:

مسئولیت پذیری، فن مذاکره، سطح دانش و اطلاعات حقوقی، تجربه و از همه مهم تر نحوه ی برخورد و پاسخگویی وکیل حرفه ای بسیار حائز اهمیت است. همچنین میزان رضایت مراجعین و موکلین و درصد پرونده های موفقیت آمیز وکیل امور حسبی می تواند بازتابی از نحوه ی عملکرد او به حساب آید. در نهایت اینکه حضور وکیل حرفه ای و باتجربه به عنوان مشاور حقوقی و یا در مقام وکیل پرونده می تواند روند دادرسی پرونده ی شما را تسهیل بخشد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *