نکات مهم صدور گواهی عدم امکان سازش
گواهی عدم امکان سازش به دنبال درخواست طلاق زوجین صادر می گردد و عدم سازش زوجین را برای ادامه ی زندگی مشترک تایید می کند. طلاق راهکاری قانونی برای پایان دادن به زندگی مشترک است و قانونگذار پاره ای تشریفات رسمی و قانونی را برای آن در نظر گرفته. یکی از مهم ترین این تشریفات قانونی، صدور گواهی عدم امکان سازش است. به دنبال صدور گواهی عدم امکان سازش، در حقیقت دادگاه اجازه ی قانونی طلاق را تایید می کند و زوجین می توانند پس از آن اقدامات قانونی لازم را انجام دهند.
به نظر شما صدور گواهی عدم امکان سازش در چه شرایطی ضروریست؟
در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر با وکیل فرنیان فر همراه باشید.
گواهی عدم امکان سازش چیست و چه کاربردی دارد؟
در شرایطی که اختلافاتی جدی میان زوجین به وجود بیاید و ادامه ی زندگی مشترک امکانپذیر نباشد، طلاق راه قانونی پایان دادن به زندگی مشترک است. از آنجایی که طلاق راهکاری برای پایان دادن به زندگی مشترک است و به نوعی موجب انحلال عقد نکاح می گردد، قانونگذار پاره ای تشریفات رسمی را برای انجام آن در نظر گرفته است.
گواهی عدم امکان سازش در ردیف آرای قضایی قرار می گیرد و نوعی برگه و گواهینامه ی رسمی مبنی بر تایید عدم سازش و صلح میان زوجین است که از سوی دادگاه صادر می گردد. این گواهی تایید می کند که ادامه ی زندگی مشترک و برقراری صلح و سازش میان زوجین امکانپذیر نیست و آنها می توانند برای طلاق اقدام نمایند.
این گواهی از سوی دادگاه خانواده صادر می شود، پس از دریافت گواهی عدم امکان سازش، زوجین می توانند به دفترخانه رسمی مراجعه نموده و طلاق خود را ثبت کنند.
اولین مرحله برای دریافت گواهی عدم امکان سازش، ارائه ی دادخواست طلاق از طریق مراجعه به دفاتر خدمات قضایی است. علت درخواست طلاق بایستی ذکر گردد و برای دادگاه مشخص شود طلاق از سمت چه کسی و به چه دلیلی درخواست شده. این مساله به این علت حائز اهمیت است که صدور گواهی عدم امکان سازش، صرفا در یکی از موارد زیر امکانپذیر است:
- · طلاق توافقی که به درخواست زن و یا مرد مطرح می شود.
- · طلاق از سمت مرد که درخواست طلاق از سمت زوج مطرح می گردد.
در صورتی که طلاق از سمت زن مطرح شود، شرایط کمی متفاوت است و نیازی به صدور گواهی عدم امکان سازش نیست. در چنین شرایطی زوجه بایستی دلایلی واضح و موجه برای درخواست طلاق بیان کند که در قانون مشخص شده. با اثبات این دلایل از سوی دادگاه، امکان طلاق برای زن محیا می گردد.
یکی از مهم ترین اقدامات قانونی برای درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش، شرکت در جلسات مشاوره است. فلسفه ی اصلی شرکت در این جلسات، دعوت زن به صلح و سازش و جلوگیری از طلاق آنهاست. در صورتی که زن و مرد برای طلاق اصرار دارند و جلسات مشاوره کارساز نباشد، دادگاه طی یک بررسی نهایی گواهی عدم امکان سازش را صادر می نماید و بدین ترتیب زن و مرد می توانند برای جاری شدن صیغه طلاق، به دفترخانه رسمی طلاق مراجعه نمایند.
نکاتی مهم از صدور گواهی عدم امکان سازش
در شرایطی که طلاق از سمت مرد مطرح می شود، قبل از درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش، مرد بایستی تعهدات مالی خود از قبیل مهریه و نفقه و… را تمام و کمال پرداخت کند. در حقیقت طلاق از سمت مرد منوط به رعایت کامل حقوق مالی زن است.
صدور گواهی عدم امکان سازش تضادی با حقوق مالی زن ندارد. به این معنا که در صورت صدور این گواهی از سوی دادگاه صرفا عدم توافق و سازش زن و مرد برای دادگاه مشخص می گردد. پرداخت حق و حقوق مالی زن اعم از مهریه و نفقه بر عهده ی مرد قرار دارد و مرد موظف است نحوه پرداخت تمامی حقوق مالی زن را قبل از طلاق مشخص نماید.
در شرایطی که زن، وکالت طلاق از سوی مرد داشته باشد و بتواند از دادگاه گواهی عدم امکان سازش را دریافت کند، می تواند با کمک وکیلی که از جانب مرد گرفته به دفترخانه مراجعه نموده و برای ثبت طلاق خود اقدام نماید.
هرگاه درخواست طلاق از سمت مرد باشد و تمامی حق و حقوق مالی زن تمام و کمال پرداخت گردد، دادگاه گواهی عدم امکان سازش را صادر می نماید و نیازی نیست که مرد و زن مجددا به دادگاه مراجعه کنند. در نظر داشته باشید که در چنین شرایطی زن و مرد می توانند مستقیما به دفترخانه مراجعه نموده و طلاق خود را به ثبت برسانند. در صورت امتناع زن از مراجعه به دفترخانه، ازطرف دادگاه برای زن احضاریه ارسال می شود. قانون ظرف مدت زمان یک هفته زن را ملزم به مراجعه به دفترخانه می کند. در صورتی که زن مجددا از مراجعه به دفترخانه امتناع نماید، مرد می تواند به تنهایی به دفترخانه مراجعه نموده و صیغه طلاق را جاری کند.
- قانون برای گواهی عدم امکان سازش، مدت زمان 3 ماه اعتبار از زمان اعلام رای قطعی دادگاه در نظر گرفته است. بدین معنا که پس از اعلام صدور گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه، زن و مرد ظرف مدت زمان 3 ماه بایستی برای ثبت طلاق خود اقدام کنند. در غیر این صورت گواهی مزبور اعتبار قانونی ندارد و باطل خواهد شد. در این حالت مجددا بایستی برای درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام نمود.
- صدور گواهی عدم امکان سازش به منزله ی جاری شدن صیغه طلاق و یا ثبت آن نیست. بلکه اجازه و تاییدیه ای قانونی از سوی دادگاه برای ثبت رسمی طلاق است. بنابراین تا زمان جاری شدن صیغه ی طلاق، زن و مرد در علقه ی زوجیت یکدیگر هستند.
- در شرایطی که زوجین در مراحل طلاق به صلح و سازش برسند و به نوعی این مساله احراز گردد، گواهی عدم امکان سازش از مرحله ی اعتبار ساقط است. در صورتی که زوجین مجددا برای طلاق اقدام نمایند بایستی از ابتدا مراحل صدور گواهی عدم امکان سازش را طی کنند.
- با توجه به رای کمیسیون قضایی، صدور گواهی عدم امکان سازش، قابلیت فرجام خواهی دارد.
- در رابطه با طلاق توافقی، پس از دریافت گواهی عدم امکان سازش از سوی دادگاه هر یک از زن و مرد یا وکلای منتخب آنها می توانند برای ثبت طلاق به دفتر خانه مراجعه نمایند.
- حکم طلاق با گواهی عدم امکان سازش متفاوت است. حکم طلاق در شرایطی از سوی دادگاه صادر می شود که طلاق از سوی زن مطرح گردد و علت آن نزد دادگاه به اثبات برسد. مدت زمان اعتبار این حکم، 6 ماه است.
ارائه مشاوره حقوقی
طلاق رویدادی حقوقیست که به عقد نکاح پایان می بخشد و با آثار و تبعات قانونی بسیار زیادی همراه است. قانونگذار به جهات زیادی شرایط خاصی برای طلاق زوجین در نظر گرفته و زوجین برای ثبت طلاق خود ملزم به عبور از مسیر قانونی آن هستند. در این میان صدور گواهی عدم امکان سازش به عنوان یکی از مهم ترین مراحل طلاق شناخته می شود و اخذ آن پیش نیازی ضروری برای ثبت طلاق به شمار می رود.
انتخاب وکیل متخصص و باتجربه در این امر می تواند ضمن ارائه ی مشاوره حقوقی دقیق و جامع، شما را در کوتاه ترین زمان ممکن به نتیجه برساند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی تخصصی در این زمینه می توانید با وکیل فرنیان فر در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.