مصادیق کودک آزاری در قانون

مصادیق کودک آزاری شامل چه مورادی می باشد ؟ می توان مجموعه ای از فعل ها و ترک فعل ها به شمار آورد که به سلامت روحی و جسمی کودک صدمه وارد می کند. این رفتارها ممکن است از سوی والدین کودک یا سایر اشخاص صورت پذیرد و سلامتی کودک را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. کودکی که مورد کودک آزاری قرار گرفته است به احتمال زیاد اختلال شخصیتی دارد و بسیار پرخاشگر است. ناتوانی در یادگیری او فوق العاده مشهود است و به مرور زمان اعتماد به نفس او رنگ می بازد و کمتر می شود.

شاید به عقیده ی بسیاری از افراد کودک آزاری مختص به برخی خانواده ها وشرایط خاص است و به ندرت در سطح گسترده دیده می شود. اما مواردی را برای شما شرح می دهیم که جزء مصادیق کودک آزاری به حساب می آید و کمتر کسی از آن اطلاع دارد.

مصادیق کودک آزاری در قانون

در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر با وکیل فرنیان فر همراه باشید.

نگاهی به مصادیق کودک آزاری

هنگامی که صحبت از کودک آزاری می شود، همه ی ما پدر و یا مادر معتادی را تصور می کنیم که خشونت فیزیکی علیه کودک خود اعمال می کند و انواع شکنجه ها را مرتکب می شوند. شکنجه هایی مانند: کتک زدن، زندانی کردن در زیرزمین و اتاق تاریک، گرسنگی، تشنگی، بستن کودک، داغ کردن و سوزاندن پوست کودک با سیگار و بسیاری شکنجه های دیگر که بارها گزارش آن را در اخبار و جراید خوانده اید. اما بد نیست بدانید که کودک آزاری مصادیق بسیار متعددی دارد که موارد فوق تنها قسمتی از آن را تشکیل می دهد. به عبارت دیگر مواردی که نام بردیم را می توان به عنوان پررنگ ترین و شناخته شده ترین مصادیق کودک آزاری به حساب آورد. در حالی که موارد بسیاری زیادی وجود دارد که ممکن است هریک از ما بارها علیه کودک خود اعمال کرده ایم و مصداق بارز کودک آزاری به شمار می رود.

قدرت و توانایی های کودک بسیار محدود و تعریف شده است. زمانی که ما انتظارات و توقعاتی بیش از توان جسمی و روحی کودک داریم و او را تحت فشار قرار می دهیم و به نوعی تهدید می کنیم مرتکب کودک آزاری را شده ایم. برای مثال: امروزه در صفحات اجتماعی موارد متعددی از مدلینگ و تولید محتوای کودکان به چشم می خورد. طبیعتا خود کودک توانایی انجام این امور را به تنهایی ندارد و والدین او نقش اصلی را ایفا می کنند . در این میان کودک صرفا وسیله ای است که علی رغم میل باطنی خود به حرف والدین گوش فرا می دهد و عکس و فیلم های او در فضای مجازی وایرال می شود. شاید این کودک در سنین بزرگسالی از این مساله راضی نباشد و یا شاید در حین انجام این کارها شرمگین و ناراضی است، اما توان دفاع از خود را ندارد.

به نظر شما یک کودک زیر 7 سال برای انجام چنین اموری مناسب است؟

قطعا خیر. در پاسخ بایستی گفت که تعداد مخاطبین بالا و درآمد بسیار زیاد والدین را به انجام چنین اموری ترغیب می کند ودر واقع این عمل مصداقی از بهره کشی می باشد. هرچند والدین کودک چنین تصور می کنند که مالک و صاحب فرزند خود هستند و اختیار تام او را در دست دارند اما به این مساله توجه داشته باشید که امکان مداخله ی نهاد های قانونی مانند: بهزیستی در برخی شرایط خاص وجود دارد و در صورت مشاهده ی هرگونه تخلف و جرم، بازرسین و کارشناسان می توانند اعلام جرم کرده و شکایت تنظیم کنند.

به این مساله توجه داشته باشید که بهره کشی از کودک در غالب مدلینگ و عکاسی می تواند شخصیت او را با اضطراب و آشفتگی همراه سازد و کودک به مرور زمان از دنیای کودکانه ی خود فاصله می گیرد. بلوغ زودرس و ترک تحصیل تنها یکی از آسیب هاییست که کودک را تهدید می کند و شخصیت او را در سنین بزرگسالی تحت تاثیر قرار می دهد.

یکی دیگر از مصادیق کودک آزاری عدم توجه به نیازها و خواسته های کودک است. بی توجهی به کودک می تواند او را گوشه نشین کرده و شخصیت او را مضطرب و پرخاشگر بار نماید شما به عنوان والدین کودک موظف هستید که به نیازها و خواسته های عاطفی و روحی کودک خود توجه کنید و دقیقا بدانید که که راهکار آن چیست. والدینی که در تمام ساعات شبانه روز سرکار هستند و یا در محیط منزل و خارج از منزل درگیر کارهای شخصی خود شده اند و مدام در شبکه های اجتماعی می چرخند، ساعتی برای گذراندن با فرزند خود اختصاص نمی دهند. این می تواند آغازگر یکی از بزرگترین آسیب های روحی کودک باشد که در ادامه احتمالا با سوءتغذیه نیز همراه می شود و آسیب جسمی کودک را به همراه دارد. فراموش نکنید که تامین مالی کودک و داشتن پرستار برای او کافی نیست و کودک نیاز به وقت و توجه شما دارد.

کودک آزاری

به هیچ وجه کودک خود را ملامت و سرزنش نکنید. بسیاری از والدین عادت دارند که کودک خود را در منزل و یا در حضور سایر افراد مانند: مهمانان سرزنش کنند و از او ایراد بگیرند. این یکی از مهم ترین مصادیق کودک آزاری به حساب می آید چرا که کودک شما اعتماد به نفس به خود را به طرز عجیبی از دست می دهد و به مرور زمان پرخاشگر خواهد شد. اگر کودک شما اشتباهی کرد بهتر است که او را دوستانه و با نهایت محبت از کار اشتباه خود آگاه کنید و به او تذکر دهید که در صورت تکرار آن اشتباه، چه عواقب و نتایجی برای او به وجود می آید.

در نظر داشته باشید که کودک شما نیاز به فضایی آزاد و رها دارد تا بتواند دوران کودکی خود را با نهایت ارامش سپری کند. بهتر است بیش از توانایی عقلی و سنی از او توقع نداشته باشید.

برای مثال:

فرستادن کودک از سنین پایین به کلاس های آموزشی متعدد مانند: موسیقی، نقاشی، زبان انگلیسی و سایر کلاس ها شاید ایده آل به نظر برسد ولی در نظر داشته باشید که توانایی های کودک محدود است و می تواند نتیجه ی آموزشی را معکوس کند. مثال دیگری که در این زمینه وجود دارد برنامه ی درسی مدرسه های تیزهوشان و سایر مدرسه های مشابه است که دانش آموزان را با اضطراب شدید مواجه می کنند و بهتر است بگوییم که نوعی کودک آزاری پنهان است.

ارائه مشاوره حقوقی

علی رغم ابهامات و نواقصی که در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان وجود دارد، می توان از قوانین آن در راستای دفاع از حقوق کودک بهره گرفت که در جلوگیری از تضییع حقوق او موثر است. فراموش نکنید که قانون برای افرادی که شاهد کودک آزاری بوده اند و سکوت کرده اند، مجازات هایی در نظر گرفته که قابل اعمال است. مشاوره حقوقی با وکیل متخصص و باتجربه می تواند اطلاعات و جزئیات بیشتری در اختیار شما قرار دهد و افق دید وسیع تری به شما ببخشد.

شما مصادیق کودک آزاری را چگونه ارزیابی می کنید؟

آیا در اطراف خود موارد مشابهی از مصادیق ذکر شده را مشاهده نموده اید؟

برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی تخصصی در این زمینه می توانید با فرنیان فر وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *