مشاوره حقوقی سرقت رایانه ای !!!
مشاوره حقوقی سرقت رایانه ای، ارائه ی مشاوره و اطلاعات حقوقی کاربردی پیرامون پرونده ها و دعاوی مرتبط با سرقت رایانه ای است. با گسترش اینترنت و فضای مجازی در سال های اخیر، بر شمار کاربران آن افزوده شد و طبیعتا در کنار تمامی مزایا و نکات مثبت آن، پاره ای نکات منفی نیز آشکار گشت. در حقیقت مجازی بودن این محیط باعث گردید تا ارتکاب برخی جرایم تسهیل گردد و از این نظر بسیار مورد توجه مجرمین و کلاهبرداران قرار گرفت. اما بد نیست بدانید که سرقت رایانه ای همانند سایر جرایم اینترنتی قابل پیگیری است و می توانید شکایات خود را در این زمینه مطرح کنید. در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر با وکیل سرفت رایانه ای همراه باشید.
نگاهی به سرقت رایانه ای
در یک نگاه کلی سرقت رایانه ای همان مفهوم سرقت را می رساند با این تفاوت که در سرقت رایانه ای بیشتر سرقت اطلاعات شخصی و کاربری افراد مد نظر است. در فضای مجازی اطلاعات شخصی و کاربری و اطلاعات خصوصی افراد نظیر عکس و فیلم ها اهمیت بسیار زیادی دارد. به همین دلیل توجه سارقین و کلاهبرداران روی این گزینه های متمرکز است و از سرقت اموالی مانند خانه و طلا خبری نیست. هرچند که در نهایت سارقین از طریق اطلاعات شخصی افراد می توانند مقاصد مجرمانه ی خویش را پیاده نموده و از طریق روش هایی مانند: اخاذی به پول برسند. البته فراموش نکنید که در سرقت رایانه ای دلایل و اهداف زیادی وجود دارد و گاه مجرمین با هدف انتقام و خصومت شخصی دست به سرقت اطلاعات شخصی افراد می زنند و از این طریق ضرر و خساراتی به آنها وارد می نمایند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که دایره ی تخریب و صدمه ی سرقت رایانه ای به مراتب گسترده تر و روش های آن نیز پیچیده تر است.
با نگاهی به عناصر سه گانه ی جرم سرقت رایانه ای بهتر و بیشتر می توان آن را شناخت:
عنصر قانونی جرم
می توان به دو ماده ی 12 و 13 قانون جرایم رایانه ای استناد نمود. بر اساس ماده ی 12 قانون جرایم رایانه ای هرکس به طور غیرمجاز داده ای متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک تا بیست میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. با توجه به مصوبه ی هیات وزیران مورخ 1399 در حالت اول جزای نقدی به شش میلیون ریال الی پنجاه میلیون ریال تعدیل و در حالت دوم به بیست میلیون الی هشتاد میلیون ریال تعدیل شد.
همچنین در ماده ی 13 قانون جرایم رایانه ای نیز عنوان گردیده است: هرکس به طور غیرمجاز از سیستم های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سیستم وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند عالوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
البته با توجه به مصوبه ی هیات وزیران مورخ 1399 جزای نقدی مندرج در این ماده به پنجاه میلیون ریال الی دویست و پنجاه میلیون ریال تعدیل افزایش یافت و تعدیل شد.
عنصر مادی جرم
در رابطه با عنصر مادی جرم سرقت رایانه ای اعمال و رفتار ارتکابی شخص در رابطه با سرقت و به دست آوردن اطلاعات شخصی و کاربری افراد مد نظر است. برای مثال: چنانکه ثابت شود اطلاعات شخصی از طریق فیشینگ، جعل، هک سیستم و سایر روش های سرقت رایانه ای به دست آمده است، جرم سرقت محرز است. به خاطر داشته باشید که در سرقت رایانه ای مالیت مطرح نیست و ممکن است اطلاعات به سرقت رفته شامل رمز عبور کارت بانکی و یا یک عکس خصوصی باشد. بنابراین اطلاعات به سرقت رفته ممکن است از نوع متنی، صوتی و شنیداری و تصویری باشد. همچنین داده های رمزگذاری شده نیز می تواند به سرقت رفته و از این نظر سرقت رایانه ای احراز می گردد. برای مثال: سرقت ارزهای دیجیتال و یا دسترسی به کیف پول دیجیتال افراد مصداقی از سرقت رایانه ای است. در سرقت رایانه ای خبری از سرقت فیزیکی نیست و شما شاهد سرقت و دسترسی به اطلاعات شخصی و خصوصی خود از طریق فضای مجازی هستید.
عنصر معنوی جرم
به سوءنیت و قصد مجرمین از ارتکاب جرم باز می گردد. در رابطه با سرقت رایانه ای بایستی قصد و سوءنیت مجرمین کاملا احراز گردد و مشخص شود که به قصد منافع شخصی و با آگاهی از ورود ضرر و خسارت به دیگری اقدام به سرقت کرده اند. حتی در شرایطی که مجرم با اهداف شخصی نظیر انتقام جویی به اطلاعات خصوصی دیگری دست می یابد، ارتکاب جرم مسلم است.
شما می توانید هرگونه شکایت خود را در زمینه ی سرقت رایانه ای مطرح نماید و شکوائیه ی خود را در این زمینه ثبت کنید. برای این کار ابتدا بایستی با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی نسبت به تنظیم و ثبت شکایت خود اقدام نمایید. رسیدگی به پرونده در دادسرای جرایم رایانه ای آغاز و پلیس فتا تحقیقات خود را شروع می کند. در نهایت با حضور در جلسات دادگاه و ارائه ی مدارک و ادله ی کافی می توانید منتظر صدور حکم باشید. فراموش نکنید که همانند سایر پرونده های قضایی جزئیات و نکات حقوقی فراوانی در این مسیر وجود دارد و برای رسیدن به حکم مقتضی بایستی از آن آگاه باشید. اینجاست که نقش وکیل و مشاوره حقوقی سرقت رایانه ای بهتر و بیشتر نمایان می گردد.
مشاوره حقوقی سرقت رایانه ای
زندگی حال حاضر بسیاری از ما به اینترنت گره خورده و بسیاری از کارهای شخصی و اداری حتی امور کاری خود را از طریق آن انجام می دهیم. بدیهی است که هویت هر یک از ما در فضای مجازی به واسطه ی اطلاعات شخصی و کاربری ما شکل می گیرد. سرقت و دسترسی به آنها می تواند حریم خصوصی ما را شکسته و به نفع مجرمین باشد. چرا که در این میان اطلاعات شخصی و خصوصی نظیر عکس ها و یا رمز عبور کارت ها و حساب های بانکی نیز در دسترس آنها قرار می گیرد و نیاز به حمایت های قانونی پررنگ احساس می شود. مشاوره حقوقی سرقت رایانه ای از طریق ارائه ی اطلاعات حقوقی جامع و کامل پیرامون مسائل حقوقی و کیفری سرقت رایانه ای می تواند جزئیات و نکات قانونی کامل و دقیقی در اختیار شما قرار دهد و مسیر پیش روی شما را هموارتر نماید.
مشاور حقوقی آگاه و باتجربه تمامی جزئیات پرونده ی شما را تحلیل می کند و شما می تواند سوالات حقوقی خود را با او مطرح کنید. او می تواند روند دادرسی پرونده در کنار تشریفات قانونی و قضایی آن را برای شما شرح دهد. انجام مشاوره حقوقی با وکیل کیفری متخصص و باتجربه می تواند افق دید وسیع تری به شما ببخشد و با تکیه بر دانش و تجربه ی او روند دادرسی پرونده ی شما تسریع می یابد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.