مجازات تهدید به اسید پاشی
مجازات تهدید به اسید پاشی در قوانین کیفری ایران پیش بینی گردیده و حسب مورد مجازات حبس تعزیری برای آن در نظر گرفته شده است. بزه دیدگان و قربانیان اسیدپاشی گاه تا پایان عمر صدمات و آسیب های جسمی و روانی ناشی از اسیدپاشی را به همراه دارند و این مساله به شدت زندگی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. قربانیانی که برای همیشه از نگاه کردن به آینه هراس دارند و نکته ی قابل تأمل ماجرا اینجاست که بیشتر قربانیان اسیدپاشی زنان و دختران جوان هستند.
رعب و وحشت اسیدپاشی برهیچ شخصی پوشیده نیست و متاسفانه در سال های اخیر مجرمین از طریق تهدید قربانیان خود به اسیدپاشی خواسته ها و مقاصد خود را دنبال می کنند.
- به نظر شما قوانین ایران چه راهکاری برای این مساله در نظر گرفته است؟
- آیا از مجازات تهدید به اسیدپاشی اطلاعی دارید؟
در ادامه با وکیل فرنیان فر همراه باشید.
تهدید به اسیدپاشی چگونه و در چه شرایطی تعریف می شود؟
جرم اسیدپاشی در دسته ی جرایم نوظهوری قرار دارد که در دهه های اخیر، قربانیان زیادی با آن مواجه شده اند. اسید ماده ای حلال است که در برخورد با مو و پوست صورت و بدن به شدت آن را سوزانده و حل می کند. در نتیجه صدمات و آسیب های متعددی به فرد قربانی وارد می گردد و در مواردی حتی منجر به مرگ قربانی می شود.
در رابطه با علل این جنایت بایستی ذکر کرد که دلایل بسیار متعددی برای آن وجود دارد و مجرمین با انگیزه های گوناگونی به آن دست می زنند. علل و انگیزه های اسیدپاشی ممکن است از مسائل عاطفی و شکست های های عاشقانه تا طلاق و انتقام گرفتن متفاوت باشد. قربانی تا پایان عمر درگیر چنین کابوسی است و رهایی از آن بسیار دشوار خواهد بود. بد نیست بدانید که بر اساس قوانین کیفری ایران مجازات اسیدپاشی در صورتی که قربانی صورت خود را برای همیشه از دست بدهد، 25 سال حبس در نظر گرفته شده است.
به دلیل شدت و عمق صدمات جسمی و روحی اسیدپاشی و ترس و وحشتی که نسبت به آن وجود دارد، گاه مجرمین از طریق تهدید قربانی به اسیدپاشی مقاصد خود را پیش می برند و در حقیقت مسئله ی تهدید و اکراه مطرح است. شرایطی را در نظر بگیرید شخصی از طریق تهدید قربانی به اسیدپاشی، از او تقاضای مبلغی پول را دارد و یا برقراری رابطه ی نامشروعی را مطرح می نماید. به نظر شما قربانی در چنین شرایطی قدرت درستی برای تصمیم گیری دارد؟ قطعاً در بیشتر موارد قربانیان تسلیم می شوند.
اما بد نیست بدانید که قانون مجازات اسلامی این مساله را پیش بینی نموده و مجازات آن را بیان کرده است. در نتیجه قربانیان به استناد این ماده می توانند شکایت خود را مطرح نموده و از طریق قانونی مساله ی تهدید را پیگیری نمایند.
مجازات تهدید به اسیدپاشی
بر اساس ماده 699 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی هرگاه شخصی دیگری را به هرگونه آسیب و صدمه ی جسمی، مالی و یا حیثیتی تهدید نماید، حسب مورد دو ماه الی دو سال زندان برای او در نظر گرفته می شود و علاوه بر این تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد. تفسیر این ماده بدین صورت است که تهدید شامل مواردی نظیر قتل، اسیدپاشی، ضرب و جرح و سایر آسیب ها می گردد. بنابراین با توجه به ماده ی فوق امکان طرح شکایت از موضوع تهدید به اسیدپاشی وجود دارد و میزان مجازات آن حسب مورد توسط قاضی پرونده تعیین می گردد.
توصیه های مهمی که در هنگام تهدید به اسیدپاشی باید بدانید.
اسیدپاشی در ردیف جرایمی قرار دارد که شدت خشونت و آسیب های آن بسیار بالاست. به همین دلیل افرادی که در این زمینه مورد تهدید قرار می گیرند از شدت ترس ممکن است قدرت تصمیم گیری خود را از دست بدهند و یا از شکایت واهمه داشته باشند. اگر مورد تهدید اسیدپاشی قرار گرفتید بهتر است تمامی شواهد، ادله و مدارک موجود را جمع آوری نموده و در ابتدای امر با یک وکیل متخصص و باتجربه در این زمینه مشورت کنید و تمامی راهکارهای قانونی را از زبان او بشنوید. سپس می توانید موضوع را به پلیس گزارش نموده و شکایت خود را در این زمینه تنظیم نمایید.
طریقه ی اثبات تهدید به اسیدپاشی نزد دادگاه بسیار حائز اهمیت است. تهدید به اسیدپاشی ممکن است شفاهی، مکتوب و یا از طریق مکالمات تلفنی و گفتگوهای آنلاین باشد. حتی این احتمال وجود دارد که از طریق شخص ثالثی به صورت پیغام به اطلاع قربانی برسد. در هر صورت اگر شخصی به هر طریقی مورد تهدید اسیدپاشی واقع گردد، امکان شکایت وجود دارد.
در رابطه با تحقق و اثبات جرم تهدید به اسیدپاشی نکات زیر را به خاطر بسپارید:
- تهدید به اسیدپاشی بایستی به گونه ای مطرح گردد که ترس و وحشت را در دل قربانی ایجاد نموده و بیم ارتکاب آن وجود داشته باشد.
- جدیت و قطعیت تهدید به اسیدپاشی بسیار حائز اهمیت است. بنابراین تهدید به اسیدپاشی بایستی همراه با قصد و نیت صدمه زدن و آسیب به قربانی باشد.
- طریقه ی تهدید به اسیدپاشی مهم نیست و صرف بیان آن کافیست. بنابراین علنی و یا غیرعلنی بودن آن تاثیری در جرم ندارد و از طریق شفاهی و یا کتبی قبل اثبات است.
- دادسرای عمومی و انقلاب به عنوان مرجع قضایی صالح برای رسیدگی به جرم تهدید به اسیدپاشی شناخته شده است.
- حسب مورد ممکن است مجازات تهدید به اسیدپاشی قابل تخفیف و یا تعویق و تعلیق باشد. این امر در شرایطی امکانپذیر است که امکان بررسی اوضاع و احوال گذشته طرفین پرونده برای قاضی پرونده امکانپذیر باشد.
دریافت مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل فرنیان فر
تهدید به اسیدپاشی می تواند روح و روان قربانی را از بین ببرد و اثرات منفی آن کمتر از جرم اسیدپاشی نیست. در نتیجه قدرت تصمیم گیری و منطق قربانی از بین می رود و تن دادن به خواسته های فرد بزهکار امری دور از ذهن نخواهد بود. به خصوص در شرایطی که خطر اسیدپاشی قریب الوقوع باشد و قربانی توان دفاع از خود را ندارد. در چنین شرایطی اهمیت و جایگاه قانون بهتر و بیشتر مشخص می شود و قربانیان در پناه قانون می توانند از حقوق خود دفاع کنند.
جزئیات و نکات مفید بیشتری در این رابطه وجود دارد که می توانید از زبان یک وکیل کیفری متخصص و باتجربه از آن آگاه شوید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی تخصصی در این زمینه می توانید با فرنیان فر وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.