مجازات انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی

مجازات انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی حسب مورد حبس از 91 روز تا دو سال و یا جزای نقدی از 5 میلیون ریال تا 40 میلیون ریال یا جمع هر دو مجازات خواهد بود. با گسترش کاربران فضای مجازی جرایم جدیدی به وجود آمدند که با آثار مخرب بسیار زیادی همراه هستند. در حال حاضر بسیاری از افراد از جمله کودکان و نوجوانان به راحتی به محتوای فضای مجازی دسترسی دارند و آن را با یکدیگر به اشتراک می گذارند. از طرف دیگر در بسیاری از موارد سطوح دسترسی خاصی برای افراد تعیین نشده و می توان گفت که تمامی کاربران فضای مجازی به تمامی محتواهای فضای وب دسترسی دارند.

مجازات انتشار تصاویر مبتذل در اینترنت و فضای مجازی

حال تصور کنید تصاویر مبتذل و مستهجن در فضای مجازی قرار داده شده و فرزند شما به آن دسترسی داشته باشد.

به نظر شما این مساله چه آثار و نتایجی از نظر تربیتی و اخلاقی به همراه دارد؟

البته این مساله از بعد دیگری نیز قابل بررسی است. فرض کنید از فردی با زور و تهدید تصاویر و فیلم های مبتذل و مستهجن تهیه و در فضای مجازی به اشتراک گذاشته شده.

چه آینده ای در انتظار این شخص است؟

انتشار تصاویر و فیلم های مبتذل و مستهجن در فضای مجازی جرم است و قانونگذار ایران برای آن مجازات در نظر گرفته. در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی

از نظر کیفری تصاویر و آثار مبتذل و مستهجن به هرگونه آثار و تصاویری اشاره می کند که برهنگی کامل مرد و زن، اندام های جنسی و یا آمیزش جنسی افراد را به تصویر می کشد. این آثار می تواند شامل عکس، فیلم، صوت و حتی متن باشد و تفاوتی از این نظر وجود ندارد.

از نظر حقوقی انتشار دایره ی وسیعی از موارد را در بر می گیرد. هرگونه تولید آثار فوق، ارسال به دیگران، انتشار و تکثیر در فضای مجازی و همچنین ذخیره و نگهداری این آثار به قصد توزیع و تکثیر در فضای مجازی از طریق سامانه های مخابراتی و اینترنتی جرم است و امکان شکایت و پیگیری های قانونی وجود دارد. در نظر داشته باشید که حتی معامله و فروش چنین آثاری جرم است و می تواند مجازات های کیفری به همراه داشته باشد.

پس از ثبت شکایت و بررسی پرونده در دادسرا و همچنین صدور کیفرخواست، دادگاه کیفری دو به عنوان مرجع قضایی صالح برای رسیدگی به موضوع شناخته می شود. پلیس فتا مرجعی است که به صورت 24 ساعته در حال بررسی و رصد فضای مجازی است و با جرایمی از این دست مبارزه می کند.

نکته: انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی جزء جرایم غیرقابل گذشت محسوب می شود و نیازی به شاکی خصوصی ندارد.

مجازات انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی

مطابق قوانین کیفری ایران انتشار و تکثیر تصاویر مبتذل در فضای مجازی جرم است و با آن برخورد قانونی می شود. مطابق ماده ی 14 قانون جرایم رایانه ای :

هرکس به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی یا حامل های داده محتویات مستهجن را منتشر، توزیع یا معامله کند یا به قصد تجارت یا افساد تولید یا ذخیره یا نگهداری کند، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

تبصره۱ـ ارتکاب اعمال فوق درخصوص محتویات مبتذل موجب محکومیت به حداقل یکی از مجازات های فوق می شود. محتویات و آثار مبتذل به آثاری اطلاق می گردد که دارای صحنه و صور قبیحه باشد.

تبصره۲ـ هرگاه محتویات مستهجن به کمتر از ده نفر ارسال شود، مرتکب به یک میلیون (۱.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

تبصره۳ـ چنانچه مرتکب اعمال مذکور در این ماده را حرفة خود قرار داده باشد یا به طور سازمان یافته مرتکب شود چنانچه مفسد فی الارض شناخته نشود، به حداکثر هر دو مجازات مقرر در این ماده محکوم خواهد شد.

تبصره۴ـ محتویات مستهجن به تصویر، صوت یا متن واقعی یا غیر واقعی یا متنی اطلاق می شود که بیانگر برهنگی کامل زن یا مرد یا اندام تناسلی یا آمیزش یا عمل جنسی انسان است.

 

در نظر داشته باشید که با توجه به اوضاع و احوال پرونده ممکن است هردو مجازات برای مجرم و یا مجرمین در نظر گرفته شود.

ارائه مشاوره حقوقی

فضای مجازی سبک جدیدی از زندگی را برای بشر تعریف کرده و در کنار ابعاد مثبت آن، ابعاد منفی فراوانی نیز دارد. ماهیت فضای مجازی به گونه ای است که ارتکاب برخی جرایم را تسهیل و بستر مناسبی برای ارتکاب جرم فراهم شده.

برای مثال: انتشار تصاویر مبتذل و مستهجن در فضای مجازی جزء جرایمی به شمار می رود که در سال های اخیر به طور گسترده مطرح گردیده است. در نظر داشته باشید اشاعه ی فساد و فحشا تحت هر شرایطی جرم و قابل مجازات است .

حضور وکیل کیفری در این رابطه شما را با جزئیات قانونی بیشتری آشنا می نماید و روند دادرسی پرونده ی شما را تسهیل می کند. ضمن اینکه با جلوگیری از اطاله ی دادرسی ، بهترین نتایج را در کوتاه ترین زمان ممکن برای پرونده ی شما رقم خواهد زد.

نکته: چنانچه در دادگاه به اثبات برسد که فردی حرفه ی اصلی خویش را چنین شغلی قرار داده و از طریق آن امرار معاش می کند حسب مورد مفسد فی الارض شناخته خواهد شد. درچنین شرایطی قانونگذار به گستره ی آثار و تبعات جرم توجه دارد و از آنجایی که دایره ی تخریب و ابعاد منفی چنین مساله ای بسیار و وسیع و گسترده است، قانونگذار مجازات های سنگین تری برای آن در نظر گرفته است.

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *