طلاق دختر باکره + 6 شرط لازم
طلاق دختر باکره ، شرایط و نکات مهم با وکیل فرنیان فر : معمولاً دختر در دوران عقد باکره است. دورانی که دختر و پسر زندگی مشترک خود را آغاز نکرده اند و رابطه ی زناشویی آنها شکل نگرفته. طلاق دختر باکره در زمینه ی پرداخت مهریه و نفقه تفاوت های مهمی را دارا می باشد. در واقع باکره بودن دختر یکی از موارد تعیین کننده ی حقوق مالی او در دوران عقد ازدواج می باشد.
به نظر شما آیا مهریه در دوران عقد به دختر باکره تعلق می گیرد؟ در ادامه با توضیحات وکیل طلاق همراه باشید.
نگاهی به طلاق دختر باکره در دوران عقد
طلاق دختر باکره موضوعیست که در دوران عقد می تواند از سوی مرد و یا زن مطرح گردد. بالتبع مانند تمامی انواع طلاق با آثار و تبعات حقوقی متعدد و متفاوتی برای طرفین همراه خواهد بود.اثبات آنکه زن دوشیزه است یا خیر برعهده پزشکی قانونی می باشد که با بررسی و معاینه دقیق نظر خود را اعلام می نماید
در اولین قدم باید توجه داشت که طلاق به چه دلیل و از سوی چه کسی مطرح می گردد؟
درخواست طلاق از سوی مرد
در صورتی که درخواست طلاق از سوی مرد مطرح گردد، بحث حقوق مالی زن در میان است. در شرایطی که طلاق در دوران عقد صورت پذیرفته باشد. با اثبات دوشیزه بودن دختر و عدم دخول از سوی مرد ، نصف مهریه به زن تعلق می گیرد. به این معنا که زن صاحب نیمی از مهریه ی خود خواهد شد.
اما در رابطه با اجرت المثل از آنجایی که زندگی مشترک زوجین شروع نشده اجرت المثل به زن تعلق نمی گیرد. در باب نفقه ی دختر باکره نظریات متفاوتی وجود دارد. لکن به نظر می رسد در صورت استقلال زوجه ی باکره و در شرایطی که مرد از استطاعت مالی برخوردار باشد می توان دادخواست مطالبه ی نفقه را مطرح نمود.
برای مثال: در شرایطی که زوجین در دوران عقد با یکدیگر زندگی می کنند. اما هنوز تمکین خاص از سوی زوجه صورت نپذیرفته و یا زمانی که زوجه به حق حبس خود استناد کرده است.
نکته ی مهم :
هرگاه زن در گذشته ازدواج کرده و باکره نباشد، در صورتی که در دوران عقد طلاقی صورت بگیرد، دو حالت زیر متصور است:
- اگر زن و مرد اقرار کنند که رابطه ی زناشویی بین آنها وجود نداشته، مهریه ی زن نصف می گردد.
- در صورتی که مرد ادعا نماید که با همسر خود رابطه ای نداشته و زن خلاف این امر را ادعا نماید، مرد موظف به پرداخت تمامی مهریه می باشد.
درخواست طلاق از سوی زن
در فرضی که درخواست طلاق در دوران عقد از سوی زن مطرح گردد، اثبات و احراز پاره ای از دلایل ضروری می باشد. مهم ترین نکته در طلاق از طرف زن آن است که بایستی نقض یک یا چند مورد از شروط 12 گانه ی عقدنامه را در دادگاه اثبات نماید. توجه داشت باشید که درخواست طلاق از سوی زن هیچ تأثیری در میزان مهریه ی او ندارد و در صورت باکره بودن زن تحت هر شرایطی مهریه ی او نصف می گردد.
همچنین در صورتی که زن از سوی شوهر خود وکالتنامه ی طلاق دریافت نماید، می تواند به صورت یک طرفه و بدون رضایت شوهر برای طلاق اقدام کند.
هرگاه مرد در دوران عقد برای تهیه ی مسکن و فراهم نمودن امکانات شروع زندگی مشترک اقدامی نکند و یا توانایی آن را نداشته باشد، زن می تواند برای طلاق اقدام نماید .
6 نکته ی مهم در رابطه با طلاق دختر باکره
- در رابطه با طلاق دختر باکره در دوران عقد امکان حذف نام همسر از شناسنامه ی هر یک از زوجین وجود دارد.
- در صورتی که مرد کل مهریه ی زن را در دوران عقد و در شرایط باکره بودن دختر پرداخت کرده باشد، امکان بازپس گیری مازاد آن وجود دارد. یعنی مرد می تواند عین یا قیمت نصف مهریه ای که مازاد پرداخت کرده را درخواست نماید.
- طلاق در دوران عقد و شرایط باکره بودن زوجه از نوع طلاق بائن به حساب می آید. به این معنا که امکان رجوع برای مرد وجود ندارد. در واقع طلاق بائن غیرمدخوله به همین معناست.
- مطابق با قانون انجام مشاوره های قبل از طلاق ضروریست .
- باکره بودن زن در گواهی عدم امکان سازش قید می گردد.
- در رابطه با طلاق دختر باکره، دوران عده مطرح نیست. یعنی دختر باکره پس از طلاق نیازی به گذراندن دوران عده ندارد.
ارائه مشاوره حقوقی تخصصی و پیگیری پرونده
باکره بودن زن در دوران طلاق واجد آثار حقوقی متعددی برای زوجین است. طلاق حق قانونی مرد به حساب می آید. اما بایستی در نظر داشت پرداخت کامل حقوق مالی زوجه یکی از مهم ترین وظایف زوج در دوران طلاق محسوب می گردد. همچنین زنان نیز می توانند تحت شرایط خاصی که قانون در نظر گرفته برای طلاق اقدام نمایند. دوشیزه بودن زن در طلاق از این نظر حائز اهمیت است که با اثبات آن مهریه ی زن نصف می گردد و پاره ای از حقوق نظیر پرداخت اجرت المثل مطرح نخواهد بود.
حضور یک وکیل خانم برای طلاق می تواند با آگاه ساختن شما از جزئیات قانونی این پروسه و ارائه ی مشاوره ی حقوقی کارآمد و دقیق پرونده ی شما را در کوتاه ترین زمان ممکن به نتیجه رسانده و با جلوگیری از اطاله ی دادرسی، بهترین نتایج ممکن را برای پرونده ی شما رقم بزند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.