شکایت از فیشینگ و پیگیری پرونده

فیشینگ یکی از متداول ترین روش ها برای به دست آوردن اطلاعات کاربری شخصی افراد به حساب می آید. با رشد و گسترش تکنولوژی تحولات جدیدی در دنیای امروزی پدید آمده که حوزه حقوق نیز از آن مستثنی نیست. به طوری که امروزه شاهد جرائم جدیدی هستیم که تا پیش از این وجود نداشت و حتی ارتکاب آنها ناممکن بود.

در حال حاضر کلاهبرداری اینترنتی دایره ی وسیعی از جرائم متعدد را در بر می گیرد که مجرمین از طریق روش هایی متفاوت و متنوع می توانند اهداف مجرمانه ی خویش را پیاده کنند. شما چقدر با ماهیت جرم فیشینگ آشنایی دارید؟ در ادامه با وکیل کلاهبرداری اینترنتی همراه باشید.

شکایت از فیشینگ

فیشینگ به چه معناست؟

فیشینگ یکی از روش های کلاهبرداری اینترنتی به حساب می آید که به دنبال آن مجرمین از طریق فریب افراد، اطلاعات شخصی آنها نظیر رمز کارت بانکی و سایر موارد مشابه را به دست می آورند و اقدام به کلاهبرداری می کنند. در واقع فیشینگ می تواند از طریق روش های مختلفی به وقوع بپیوندد و نوعی سرقت و یا کلاهبرداری اینترنتی به حساب می آید ولی با کلاهبرداری های قدیمی و سنتی تفاوت های بسیار زیادی دارد اما عناصر اصلی جرم کماکان پابرجاست:

  • فریب افراد
  • توسل به روش ها و وسایل متقلبانه

همواره به یاد داشته باشید که جرم فیشینگ از طریق وب سایت های غیررسمی و تقلبی صورت می پذیرد. معمولا شکل و گرافیک وب سایت ممکن است به سایت اصلی بسیار نزدیک باشد و همین عاملیست که کاربران و قربانیان را فریب می دهد.

فیشینگ فقط حساب های بانکی افراد را در معرض خطر قرار نمی دهد و اهداف مجرمان از حملات فیشینگ فوق العاده گسترده است و می تواند موارد مختلفی را شامل شود. ممکن است مجرمان با حمله به اطلاعات کاربران یک سازمان و یا مجموعه به اطلاعات شخصی آنها ، یا به اسناد محرمانه ی یک گروه و یا سازمان دست یافته و حساب های کاربری آن را تغییر دهند. بدین ترتیب امکان ورود به حساب ها و دسترسی به این اطلاعات برای آن سازمان ناممکن خواهد بود.

نحوه ی عملمرد فیشینگ

مجرمان اینترنتی برای حملات فیشینگ روش های مختلفی را به کار می گیرند ولی بهترین حالت آن ارسال ایمیل یا یک پیامک تبلیغاتی است. متن این نوشته ها به صورتی انتخاب می شود که جذاب باشد و خواننده را ترغیب نماید. این ایمیل یا پیامک خواننده ها را به سایت هایی هدایت می کند که به عنوان بستر جرم شناخته می شوند.

در این مرحه با ورود کاربران به این سایت معمولا یک درگاه اینترنتی تعبیه شده که از طریق آن پرداخت اینترنتی صورت می پذیرد. این آغازیست برای حملات فیشینگ و با وارد کردن اطلاعات حساب بانکی افراد، مجرمان اینترنتی در کمین نشسته اند تا با هک کردن حساب افراد، کلاهبرداری های خود را آغاز کنند.

فیشینگ از مواردی است که کنترل و پیشگیری از آن بسیار سخت است. چرا که طمع در انسان همواره وجود دارد و مجرمان از طریق آن می توانن اعمال مجرمانه ی خویش را انجام دهند. علی رغم پیشرفت هایی که در زمینه ی تکنولوژی به وجود آمده و با توجه به اطلاع رسانی های جمعی که در این راستا صورت پذیرفته فیشنگ همواره قربانی می گیرد و حساب های بانکی زیادی را خالی می کند.

علت این امر به دو نکته ی بسیار مهم زیر باز می گردد:

ایمیل و پیام های متنی این امکان را فراهم  می کند که همیشه افراد در دسترس باشند و میلیون ها پیام در طول روز مبادله می گردد که کنترل همه ی آنها و تایید صحت آنها امکلانپذیر نیست.حتی علی رغم فیلتر هایی که ایملیل برای هرزنامه ها طراحی کرده است، باز هم امکلن عبور این ایمیل ها از چنین فیلتر های نسبتا بالاست.

ساخت وب سایت رسمی کار چندان پرهزینه و سختی نیست و محدودیت هایی از این نظر وجود ندارد. بنابراین مجرمان می توانند به راحتی و با کمترین هزینه وب سایتی که آدرس و گرافیک آن مشابه با وب سایت اصلی است طراحی کرده و از آن برای مقاصد مجرمانه ی خود استفاده کنند.

شکایت از فیشینگ و مجازات آن

با وجود تمامی پیچیدکی هایی که چنین جرائمی به همراه دارند قانونگذار قربانیان آن را تحت حمایت و توجه خود قرار داده و مراجع ذیصلاح قانونی نظیر پلیس فتا و دادسرای جرائم رایانه ای به منظور رسیدگی به این جرائم راه اندازی شده اند. تمامی قربانیان اینگونه جرائم می تواند با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و تنظیم شکوائیه پیگیری های قانونی لازم را تقاضا کرده و با ارائه ی ادله و مدارک کافی تحقیقات در دادسرای جرائم رایانه ای آغاز می گردد.

جرم فیشینگ خود به انواع گوناگونی تقسیم می شود و حالات مختلفی را می توان برای آن در نظر گرفت. اما جدا از بحث های تخصصی آن بایستی ابعاد حقوقی آن را نیز بررسی نمود با توجه به قانون جرائم رایانه ای مجازات فیشینگ به شرح زیر می باشد:

به موجب ماده 12 قانون جرائم رایانه ای: هر کس به طور غیر مجاز، داده‎ های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک میلیون ریال تا 20 میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از 91 روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات، محکوم خواهد شد.

همچنین در ماده 13 قانون جرایم رایانه ای عنوان شده است: هر کس به طور غیرمجاز، از سیستم های رایانه ای یا مخابراتی، با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده‎ ها یا مختل کردن سیستم، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند، علاوه بر رد مال به صاحب آن، به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات، محکوم خواهد شد.

ارائه مشاوره حقوقی و پیگیری پرونده

اینترنت در کنار تمامی نکات مثبت و مزایایی که به همراه داشت بستری جدیدی برای ارتکاب بسیاری از جرائم نیز شناخته شد. متذکر می شویم که بستر جرم در میزان مجازات و ماهیت جرم تغییری ایجاد نمی کند و قانون همواره حامی قربانیان است تا برای تحقق عدالت و جلوگیری از تضییح حقوق افراد کارساز باشد. در این میان پیچیدگی های جرایم اینترنتی نظیر فیشینگ را نیز بایستی در نظر داشت که اهمیت وکیل متخصص در این حوزه را بهتر و بیشتر نمایان می کند.

حضور وکیل کیفری متخصص می تواند با تسریع و تسهیل روند دادرسی پرونده شما، بهترین نتایج را در کوتاه ترین زمان برای آن رقم بزند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *