شکایت از صرافی + نحوه اقدام و پیگیری

شکایت از صرافی و پیگیری پرونده از طریق روش های مختلفی امکانپذیر است و با ارائه ی مدارک و مستندات قانونی مورد نیاز امکانپذیر می باشد. از نظر حقوقی صرافی نوعی شرکت است که در زمینه ی خرید و فروش و معاملات انواع ارز و سکه طلا فعالیت دارد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به عنوان تنها نهاد رسمی ناظر بر فعالیت صرافی ها در ایران شناخته می شود.

تشخیص تخلفات صرافی ها و اجرای ضمانت اجرایی لازم در این زمینه تنها از طریق بانک مرکزی امکانپذیر است. اهمیت صرافی ها در رابطه با معاملات و مبادلات ارزی بر کسی پوشیده نیست و به عنوان یکی از گزینه های تاثیرگذار و مهم در اقتصاد کشور شناخته می شود. از این رو تخلفات و جرائم صرافی ها و نحوه رسیدگی به آن از منظر قانون بسیار حائز اهمیت است. در ادامه با وکیل فرنیاین فر همراه باشید.

شکایت از صرافی

نگاهی به ساختار صرافی ها در ایران

صرافی در لغت به معنای داد و ستد انواع پول است. اصطلاح صرافی به گروهی از شرکت ها اطلاق می گردد که در زمینه ی معاملات ارزی فعالیت دارند. در گذشته فعالیت صرافی ها محدود به ارز فیات بود. با روی کار آمدن ارزهای دیجیتال نسل جدیدی از صرافی ها تحت عنوان صرافی دیجیتال پدید آمدند. ماهیت صرافی های دیجیتال با صرافی های فیزیکی متفاوت است و منحصرا در زمینه ی معاملات ارز دیجیتال فعالیت می کنند. تفاوت های زیادی میان صرافی های فیزیکی و صرافی دیجیتال وجود دارد. شما برای دایر کردن صرافی فیزیکی به مجوز صرافی نیاز دارید و حیطه ی قانونی فعالیت های شما محدود به موارد زیر خواهد بود:

  • انجام کلیه ی معاملات و تبادلات ارزی
  • جابجایی ارز تحت نظارت قانون و دولت
  • خرید و فروش انواع سکه طلا
  • خرید و فروش انواع ارز
  • انجام عملیات مربوط به حواله های ارزی و کلیه ی امور برون مرزی مربوطه

صرافی های دیجیتال فضایی منعطف تر دارند و اخذ مجوز های قانونی برای آنها الزامی نیست. از این رو تعداد بیشتری صرافی آنلاین وجود دارد و این مساله نظارت بر فعالیت آنها را به یک چالش جدی تبدیل کرده است.

روش های شکایت از صرافی

علی رغم نظارت های دقیقی که از سوی بانک مرکزی اعمال می شود، گاه تخلفات و جرایمی از سوی صرافی ها رخ می دهد که موضوع شکایت از صرافی را مطرح می کند. در چنین شرایطی قانون مسیرهای زیر را پیش روی افراد قرار داده است:

شکایت از صرافی از طریق بانک مرکزی

بانک مرکزی به عنوان عالی ترین مرجع قانونی کشور به منظور نظارت بر عملکرد بانک ها  و صرافی ها محسوب می گردد. از این رو تمامی فعالیت های مالی و اقتصادی زیر نظر بانک مرکزی قرار دارد و از طریق آن اداره می شود. شما می توانید برای شکایت از صرافی از طریق بانک مرکزی اقدان نمایید. برای این منظور می توانید به سایت رسمی بانک مرکزی مراجعه نموده و در قسمت ثبت و درخواست شکایات، موضوع شکایت خود را مطرح کنید.

برای اطلاع از روند رسیدگی به شکایت یک کد رهگیری از سوی سایت برای شما ارسال می گردد. از طریق این کد می توانید در جریان مراحل رسیدگی به شکایت خود قرار بگیرید.

نکته مهم : در صورتی که شکایت از صرافی را در مراجع قضایی مطرح کرده اید، نمی توانید مجددا آن شکایت را در سامانه بانک مرکزی ثبت کنید.

شکایت از صرافی از طریق کانون صرافان

کانون صرافان به عنوان یک نهاد رسمی و معتبر صنفی در حوزه صرافی ها شناخته می شود. چنانچه قصد شکایت از صرافی ها را دارید می توانید از این طریق اقدام کرده و شکایت خود را به همراه ادله و مدارک مستند ارائه دهید. شکایت واصله در کمیته داوری کانون صرافان مورد بررسی قرار می گیرد و در ظرف مدت زمان دو هفته نتیجه ی آن اعلام می گردد.

شکایت از صرافی از طریق مراجع قضایی

مراجع قضایی به عنوان شناخته شده ترین نهاد کشور در زمینه ی ثبت انواع شکایات شناخته می شوند. شما می توانید برای شکایت از صرافی مستقیما به دادسرای محل صرافی مراجعه نموده و شکایت خود را ثبت کنید. همچنین امکان ثبت شکایت از طریق شعب دفاتر خدمات قضایی نیز امکانپذیر است. پس از ثبت شکایت شما، رسیدگی به پرونده آغاز می گردد و پس از طی مراحل قانونی، آرای مقتضی صادر خواهد شد که از طریق دایره اجرای احکام قابل اجراست.

شکایت از طریق سازمان تعزیرات حکومتی

سازمان تعزیرات حکومتی به عنوان بخشی از قوه ی قضاییه شناخته می شود و وظیفه ی اصلی آن مقابله با تخلفاتی نظیر گران فروشی و کم فروشی است. فراموش نکنید که صرافی مانند هر کسب و کار دیگری نوعی تجارت محسوب می شود. بنابراین اگر به دنبال شکایت از صرافی هستید می توانید شکایت خود را از طریق ارسال نامه، مراجعه به سایت سازمان تعزیرات حکومتی و یا به صورت تلفنی با این سازمان مطرح نمایید.

طرح شکایت با وکیل فرنیان فر

با گسترش تعاملات بشر و ظهور پدیده ی رمزارزها فعالیت صرافی ها با تحولات گسترده ای روبرو شد. امروزه صرافی های بسیار زیادی در سطح کشور وجود دارند و خدمات متنوعی به مشتریان خود ارائه می دهند. طبیعیست که در چنین شرایطی با تخلفات و جرائم مختلفی مواجه شویم و حقوق افراد در معرض تهدید و تضییع قرار بگیرد. قوانین ایران برای شکایت از صرافی راهکارهای مختلفی را پیش بینی کرده است که حسب مورد می توان به آن استناد کرد. البته در رابطه با شکایت از صرافی دیجیتال نکات قانونی بیشتری وجود دارد که بایستی در نظر داشته باشید.

انتخاب بهترین و موثرترین روش شکایت از صرافی با توجه به موضوع شکایت و مدارک موجود متفاوت است و در تخصص یک وکیل توانمند و باتجربه قرار دارد. در نظر داشته باشید که ثبت هرگونه شکایت از صرافی بدون ارائه ی مدارک و مستندات کافی و قانونی موجب اتلاف در هزینه و زمان شما می گردد. از این رو حضور یک وکیل آگاه و متخصص می تواند روند دادرسی پرونده ی شما را تسریع بخشد و با جلوگیری از اطاله ی دادرسی پرونده شما، بهترین نتایج را برای آن رقم بزند.

1 پاسخ
  1. شاهین
    شاهین گفته:

    بنظر من هیچ نظارتی بر کار صرافان ارز دیجیتال وجود ندارد زیرا که انها هیچ ترسی نداشته و هر آن که بخواهند کارمزد خود را افزایش میدهند.در حالیکه باید نرخ مصوبی داشته باشند.مثلآ بیت پین به یکباره دو هفته پیش کارمزد را از ۰۱۹ به ۰۳ افزایش داد. در نرخها دستکاری میکنند. زمانیکه نرخ تتر در اپلیکشین ارز ریجیتال که مرجع است ۵۰۱۵۰ بود در بیت پین همزمان ۴۹۷۰۰ بود و این تتر در قیمت تمام رمز ارزها تغییر ایجاد میکند وقتی ایمیل زدم و عکس برایشان ارسال کردم جواب دادند که هر صرافی بر مبنای ضروریات خود میتواند نرخ تعیین کند در حالیکه میدانستم و از مدتی قبل هم میدیدم که کم فروشی میکنند مثلآ اگر ۵۰ واحد ار ارزی را پیشنهاد خرید میدهی خورد خورد در عرض ۱۰ دقیقه فاصله به مشتری میدهند وقتی جمع میکنی ۰۱ کمتر است و این مقدار وقتی در حد ۱۰۰ یا بالاتر نفر باشد مبلغ قابل ملاحظه ای است وقتی هم مورد را بهشون میگوییم جوابی میدهند که مرغ پخته هم نمیپذیرد. اگر بانک مرکزی یا تعزیرات مسئولیت دارد نباید منتظر شکایت باشد با یک بازدید دهها تخلف عیان پیدا میشود.

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *