دریافت خسارت تاخیر در تحویل خودرو
دریافت خسارت تاخیر در تحویل خودرو در صورت عدم تحویل به موقع از سوی فروشنده امکانپذیر است. در سال های اخیر به دنبال توسعه ی زندگی ماشینی و فرهنگ شهرنشینی داشتن خودرو به عنوان یکی از مهم ترین الزامات زندگی افراد شناخته می شود. به همین دلیل بیشتر شرکت های خودروسازی از طریق طرح های ویژه اقدام به فروش خودرو می کنند و متعهد می شوند که در قبال مبلغی که دریافت کرده اند، در موعد مشخصی خودرو را به خریدار تحویل دهند. حال تصور کنید که فروشنده ی خودرو از تحویل آن در موعد زمانی مشخص و از انجام تعهد خود امتناع کرده.
به نظر شما در چنین شرایطی می توان به استناد تخلف صورت پذیرفته، برای دریافت خسارت تاخیر در تحویل خودرو اقدامی نمود؟
در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر با وکیل فرنیان فر همراه باشید.
دریافت خسارت تاخیر در تحویل خودرو چگونه امکانپذیر است؟
در سال های اخیر که تب و تاب خرید خودرو افزایش بسیار زیادی داشته ، شرکت های خودروسازی طرح های ویژه ی زیادی برای فروش محصولات خود در نظر گرفته اند. وجه مشترک این طرح ها پرداخت مبلغ خودرو به صورت کامل و یا اقساطی طی دوره های زمانی مشخصی است و متقابلا شرکت خودرو ساز متعهد می گردد که در تاریخ مشخصی خودرو را به خریدار تحویل دهد. متاسفانه در موارد متعددی، شرکت خودروساز بنا به دلایل زیادی از انجام تعهدات خود امتناع نموده و خودرو در موعد زمانی معین به دست خریدار تسلیم نشده است.
در تخلف بودن عمل شکی نیست و طبیعتا خریدار با ضرر و زیان های زیادی مواجه می گردد. این دقیقا همانند شرایطی است که به دنبال یک قرارداد خرید کالا ( بیع ) فروشنده از تحویل مبیع خودداری نموده و برای خریدار حق مطالبه ی آن به همراه جبران ضرر و خسارت وارده پدید می آید.
به همین دلیل قانون امکان دریافت خسارت تاخیر در تحویل خودرو را مجاز می داند و خریدار می تواند بابت این مساله جبران ضرر و خسارات وارده را مطالبه نماید. در نظر داشته باشید که نحوه محاسبه ضرر و خسارت و سود تاخیر در تحویل خودرو با توجه به قرارداد منعقده با شرکت خودروساز متفاوت خواهد بود. شرکت هایی مانند: ایران خودرو و یا سایپا در متن قراردادهای خود معمولا این موضوع را مد نظر قرار داده و میزان آن را بر حسب روز و یا ماه عنوان می کنند. به همین دلیل خسارت و یا سود تاخیر ممکن است به صورت روزانه و یا ماهانه محاسبه شود و با امضای قرارداد، طرفین آن را می پذیرند.
در رابطه با خودروهایی که از طریق بورس معامله می شوند نیز معمولا شرایط دریافت خسارت تاخیر از قبل مشخص است و خریداران می توانند بر اساس آن عمل نمایند. بنابراین میزان خسارت و سود تاخیر در موارد مختلف متفاوت است و هر شرکت خودروسازی شرایط خاصی را برای جبران خسارت تاخیر در تحویل خودرو پیش بینی نموده است. بنابراین شرایط یکسانی برای دریافت خسارت تاخیر در تحویل خودرو وجود ندارد.
به خاطر داشته باشید که شما قبل از هر چیزی با یک قرارداد رسمی و قانونی مواجه هستید و در ازای تحویل خودرو مبلغی را پرداخت نموده اید. به همین دلیل در صورتی که طرف مقابل شما از اجرای مفاد قرارداد امتناع نموده می توانید با مراجعه به بخش امور مشتریان شرکت خودروساز دریافت خسارت تاخیر در تحویل خودرو را به صورت مکتوب مطرح نمایید.
خریداران خودروهای بورسی نیز 30 روز از تاریخ سررسید تحویل خودرو فرصت دارند که درخواست خسارت تاخیر در تحویل خودرو را از طریق کارگزاری خریدار به صورت مکتوب مطرح نمایند.
ارائه مشاوره حقوقی
شرکت های خودروسازی و بورس هر ساله طرح های فروش ویژه و دعوتنامه های مشارکت زیادی را در زمینه ی پیش فروش خودرو ارائه می دهند و این مساله برای افرادی که بودجه های محدودتری دارند یک فرصت عالی برای خرید خودرو به شمار می رود. متاسفانه دلایلی مانند: کمبود قطعات خودرو و یا گاها عدم دسترسی به قطعات خودرو موجب می گردد که طرف فروشنده نتواند به تعهدات خود عمل کند و خریداران متحمل ضرر می شوند.
در نهایت چنانکه از طریق مسیرهای قانونی فوق به نتیجه ای نرسیدید و فروشنده به هیچ یک از تعهدات خود اعم از تحویل خودرو و یا پرداخت خسارت و سود تاخیر عمل ننمود، می توانید از طریق مسیرهای قانونی و مراجعه به مراجع قضایی مربوطه اقدامات لازم را انجام دهید و دادخواستی در این زمینه تنظیم نمایید.
انتخاب وکیل متخصص و باتجربه ضمن ارائه ی یک مشاوره حقوقی دقیق و جامع، می تواند پرونده ی شما را در کوتاه ترین زمان ممکن به نتیجه برساند و از اتلاف زمان و هزینه های اضافی جلوگیری خواهد شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی تخصصی در این زمینه می توانید با وکیل فرنیان فر وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.