تکلیف خیانت زن و مطالبه مهریه

آیا به زنی که خیانت کرده مهریه تعلق می گیرد ؟ مهریه زن خیانتکار از نظر قانونی قابل مطالبه است و در صورت هرگونه خیانت از سمت زن به او تعلق می گیرد. خیانت مساله ای است که متاسفانه در سال های اخیر بسیاری از زوج ها در زندگی مشترک خود با آن مواجه شده اند. بحرانی که می تواند زندگی مشترک را به چالش بکشاند و حتی به جدایی برساند. در چنین شرایطی هرگاه خیانت از سمت زن رخ دهد، طلاق اولین گزینه ای است که به ذهن مرد خطور می کند و بالتبع آن پرداخت مهریه مطرح می گردد.

بسیاری از مردان تصور می کنند که در شرایطی که زن خیانت می کند، مهریه ای به او تعلق نمی گیرد و به راحتی می توان برای طلاق زن اقدام نمود. به نظر شما مهریه زن خیانتکار از نظر قانونی به چه شکل است؟ در ادامه برای کسب اطلاعات بیشتر با وکیل فرنیان فر همراه باشید.

نگاهی به مفهوم مهریه از منظر قوانین ایران

مهریه مال مشخصی است که مرد به دنبال عقد نکاح متعهد می گردد که به همسر خود پرداخت نماید. صداق، کابین و مهر نام های دیگریست که اشاره به مفهوم مهریه دارد. اصطلاح مهریه از نظر شرعی و قانونی به یک مفهوم مشترک اشاره می کند و به عنوان یکی از شروط مهم عقد ازدواج شناخته می شود. مهریه ویژگی های زیادی دارد که یکی از مهم ترین آنها قابلیت تملک است. نکته ی مهم دیگری که در رابطه با مهریه باید بیان شود، الزام به پرداخت آن از سوی مرد است. به این معنا که مرد موظف به پرداخت مهریه ای است که تعهد کرده و نمی تواند از پرداخت آن امتناع نماید.

تکلیف خیانت زن و مطالبه مهریه

در بیشتر موارد پرداخت مهریه در پروسه ی طلاق زوجین مطرح می گردد ولی به طور کلی زن در هر شرایطی می تواند مهریه ی خود را مطالبه نماید. البته در نظر داشته باشید که این امر در شرایطی امکانپذیر است که مهریه از نوع عندالمطالبه باشد. مهریه عندالمطالبه به مهریه ای اشاره می کند که زن در هر شرایطی می تواند مهریه ی خود را مطالبه نموده و در صورت عدم توانایی مرد و یا امتناع او از پرداخت مهریه، امکان طرح دادخواست در دادگاه و مطالبه قانونی مهریه جود دارد. نوع دیگری از مهریه تحت عنوان عندالاستطاعه شناخته می شود که توانایی مرد در پرداخت مهریه ضروریست.

با چنین اوصافی مرد در هر شرایطی ملزم به پرداخت مهریه ی همسر خود خواهد بود و صرفا در شرایطی که مهریه از نوع عندالاستطاعه تعیین می شود، توانایی مالی مرد برای پرداخت مهریه در نظر گرفته می شود. بنابراین در شرایطی که زن خیانت کرده، مرد نمی تواند به بهانه ی خیانت همسر خود از پرداخت مهریه امتناع ورزد.

مهریه زن خیانتکار به چه صورت است ؟

شرایطی را در نظر بگیرید که زن پس از چند سال زندگی مشترک به همسر خود خیانت کرده و مرد متوجه این موضوع شده است. طبیعتا اولین گزینه ای که برای مرد مطرح می گردد، طلاق زن و مساله ی پرداخت مهریه است. بیشتر مردان بر این باور غلط هستند که در صورت خیانت زن مهریه ای به او تعلق نمی گیرد و خیانت زن می تواند مساله ی پرداخت مهریه را منتفی نماید.

در متن قانون مدنی و سایر قوانین داخلی کشور به هیچ عنوان به مساله ی عدم پرداخت مهریه زن خیانتکار اشاره ای نشده و مرد در هر شرایطی ملزم به پرداخت مهریه ی خواهد بود. در رابطه با مساله ی خیانت زن، نکات زیر قابل ذکر است:

در شرایطی که مرد متوجه خیانت همسر خود می گردد، بهترین راه حل جمع آوری ادله و مدارک و طرح شکایت از زن در دادگاه است. مرد می تواند از طریق چنین مدارکی خیانت زن خود را در دادگاه به اثبات برساند و سپس برای طلاق همسر خود اقدام نماید. در این صورت ممکن است زن به جرم برقراری رابطه نامشروع محکوم شود. طلاق توافقی بهترین گزینه ای است که در چنین شرایطی می توان از طریق آن اقدام نمود. برای مثال: مرد می تواند با همسر خود توافق نماید که در صورت گذشت زن از مهریه ی خود، مرد نیز از شکایت خود می گذرد.

در نظر داشته باشید که برقراری هرگونه رابطه نامشروع از سمت زن مانعی برای مطالبه و پرداخت مهریه نیست و حتی اقرار به زنا ازسمت زن نیز، مهریه ی او را از بین نمی برد و کماکان پابرجاست.

در برخی مواقع زن و مرد در عقد نکاح با یکدیگر شرط می کنند که در صورتی که مرد بدون دلیل موجه زن خود را طلاق دهد، نصف اموال و دارایی های او به زن تعلق گیرد. حال تصور کنید زنی به همسر خود خیانت کرده و مرد از طریق اسناد و مدارک محکمی متوجه این موضوع شده است. بنابراین مرد برای طلاق همسر خود دلیل موجهی دارد و ملزم به پرداخت نیمی از اموال خود نیست. البته در صورتی که مرد متعهد گردد که در هر شرایطی پس از طلاق نیمی از اموال و دارایی های خود را به همسر خود واگذار نماید، اثبات یا عدم اثبات خیانت زن تاثیری در این مساله ندارد.

در رابطه با حضانت فرزند پس از خیانت زن لازم به ذکر است اگر خیانت زن، صلاحیت اخلاقی او را زیر سوال ببرد و تربیت و آینده ی فرزند را با مشکلاتی مواجه نماید، طبیعتا می توان برای سلب حضانت مادر اقدام نمود. در غیر این صورت اگر صلاحیت اخلاقی مادر مورد تایید دادگاه قرار بگیرد، حضانت مادر طبق شرایط قانونی پابرجاست و ادامه دارد.

مشاوره حقوقی با بهترین وکیل امور خانواده

مساله ی تعهد و وفاداری زوجین به عنوان یکی از مهم ترین اصول اخلاقی زندگی مشترک شناخته می شود. طبیعتا خیانت می تواند بنیان و ریشه ی زندگی مشترک را از بین ببرد و از سوی دیگر بی اخلاقی و انحطاط را در جامعه افزایش دهد. اما بایستی در نظر داشت که مسائلی نظیر خیانت نمی تواند ناقض حقوق زن شناخته شود و مواردی که قانون و شرع به عنوان حقوق زن به رسمیت شناخته، پابرجاست. مهریه زن خاینتکار علی رغم تمامی تصورات غلط قابل مطالبه است و مرد موظف به پرداخت آن خواهد بود.

مشاوره با وکیل متخصص خانواده و باتجربه می تواند جزئیات و نکات حقوقی بیشتری در اختیار شما قرار دهد

برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی تخصصی در این زمینه می توانید با فرنیان فر وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *