تصرف عدوانی چیست ؟ + 3 شرط اساسی برای اقدام
مشاوره حقوقی تصرف عدوانی : هرچند انسان ها در عصر حاضر شاهد حکومت قوانین بر تمام اعمال و افعال خود می باشند با این حال همچنان بسیاری از افراد سعی می کنند به طرق غیر قانونی و با پایمال نمودن حقوق دیگران، منافع مادی و معنوی بسیاری را به دست آورند اما قانون در مقابل چنین افرادی ساکت نخواهد بود و تنها به ارائه دلایل و اسناد و مدارکی نیاز دارد تا اثبات شود که فرد مورد نظر در حال انجام امور غیر قانونی است. در این شرایط به دفاع از حقوق زیان دیده برخاسته و محکوم علیه را به سزای اعمال خود می رساند.
تصرف عدوانی عنوان یکی از افعالی است که به صورت غیر قانونی منجر به تصرف یک ملک اعم از باغ، زمین، خانه یا آپارتمان و امثال آن ها می گردد. مشاوره حقوقی تصرف عدوانی هم برای پاسخ گویی به سوالاتی ایجاد شده است که در خصوص این مسئله مطرح می شوند. شما نیز می توانید سوالات خود را در این زمینه از طریق شماره تلفن مشاوره حقوقی تصرف عدوانی که در وب سایت درج شده، مطرح نمایید. در ادامه اطلاعات مفید و کاربردی را در خصوص این مسئله حقوقی به شما ارائه خواهیم داد. با وکیل تصرف عدوانی همراه باشید..
تصرف عدوانی به چه معناست؟
معنای لغوی تصرف عدوانی از معنا و مفهوم حقوقی آن فاصله چندانی ندارد چرا که هر دوی آن ها به معنای تصرف یک مال (غیرمنقول) از روی قهر و غصب است به نحوی که مالک عین یا منفعت مال نسبت به آن رضایت نداشته باشد. بنابراین دعوی تصرف عدوانی ممکن است توسط یک مستاجر که صاحب عین مال نیست اما مالک منفعت مال برای زمان مشخص می باشد مطرح گردد.
در این تعریف می توان شباهت هایی میان تصـرف عـدوانی با دعاوی دیگر همانند خلع ید یا تخلیه ید مشاهده نمود اما وجود برخی از تفاوت ها باعث شده است تا هر کدام از آن ها در مقوله ای جداگانه مورد بررسی واقع شوند. در ادامه به چند مورد از تفاوت میان تصـرف عـدوانی ، خلع ید ، تخلیه ید می پردازیم :
- در دعوی خلع ید اثبات مالکیت شرط بلا منازع مطرح کردن دعوی است.
- خلع ید در معنای اعم شامل تصرف عدوانی و تخلیه ید نیز می گردد اما در معنای اخص کاربرد مجزا داشته و مقوله ای کاملاً جداگانه است.
- تخلیه ید صرفاً نسبت به اموال غیرمنقول نیست و ممکن است در خصوص اموال منقول نیز مطرح شود.
- در دعوی تـصرف عـدوانی اثبات مالکیت شرط اصلی طرح دعوی نیست.
- ماهیت تصـرف عدوانـی و تخلیه ید، غیر مالی هستند اما ماهیت دعوی خلع ید مالی است و مشمول پرداخت هزینه های دادرسی با توجه به قیمت منطقه ای ملک می گردد.
شرایط تحقق دعوی تصرف عدوانی
برای شکایت تصرف عدوانی ، باتوجه به مسائلی که در مشاوره حقوقی تصرف عدوانی مطرح کردیم سوالی که پیش می آید این است که در چه زمانی دعوی تصرف عدوانی تحقق می یابد؟
تصـرف عـداونـی منوط به اثبات شرایط ذیل خواهد بود:
- خواهان یا شاکی سابقه تصرف در ملک مربوطه را داشته باشد.
- تصـرف عـدوانی بعد از تصرف خواهان یا شاکی رخ داده باشد.
- تصرف اخیر به صورت غیر قانونی صورت گرفته باشد.
مشاوره با وکیل
همانطور که مشاهده می کنید مسئله مالکیت برای اثبات این دعوی مطرح نمی شود و صرف مقدم بودن تصرف خواهان در این خصوص کفایت می کند. البته باید دقت کنید که تصرف خواهان یا شاکی دعوی نیز باید قانونی باشد بنابراین اگر وی به صورت غیر قانونی مبادرت به استفاده از منافع یک مال نموده باشد نمی توان وی را در خصوص دعوی تصـرف عدوانـی ذی حق قلمداد کرد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره حقوقی در این رابطه با وکیل فرنیان فر – وکیل پایه یک دادگستری تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.